fbpx

Välkommen till Svenska med baby!

Svenska med baby skapar mötesplatser för barn och föräldrar från olika bostadsområden – och med ursprung i hela världen. Tillsammans bryter vi segregationen, bygger nya broar och tränar svenska. Med samtal, joller och skratt som metod!

Svenska med baby startade 2012 med en föräldragrupp av då föräldralediga Karin Bruce och Ylva Strander. Nu har Svenska med baby vuxit till en nationell organisation som bedriver verksamhet i 16 olika kommuner, från Umeå i norr till Malmö i söder. Sedan starten har Svenska med baby haft över 37 000 besök av deltagare från 323 olika bostadsområden och med ursprung från 110 olika länder.

 

Öppna föräldragrupper

För föräldrar och barn (ca 0-2 år). Samtal och aktiviteter anpassas efter gruppens storlek, språknivå och intressen. Sång och lek för de små är vanliga inslag. Joller, matning och blöjbyten är alla vana vid!

Det är gratis att vara med och ingen föranmälan krävs. Tid och plats för alla grupper finns här.

 

Aktiviteter med baby

Några gånger per termin bjuds deltagarna från grupperna på några orter in till gemensamma aktiviteter. De består t.ex. av utflykter, studiebesök och områdesvandringar.

Några gånger per termin bjuds deltagare från alla våra grupper i Stockholmsområdet in till gemensamma aktiviteter, samtidigt som de olika grupperna genomför egna aktiviteter. De består t.ex. av tematiska träffar, utflykter, studiebesök och områdesvandringar.

Följ oss på Facebook för information om vad som är på gång!

 

Familjelördagar

Kom och träffa andra familjer från hela Stockholmsområdet! Det är gratis och du behöver inte anmäla dig i förväg. Hela familjen är välkommen!

Vad?
Vi sjunger, fikar, leker, pysslar, målar, klipper och limmar. Vi bjuder på fika och en timma in i träffen har vi sångstund eller annan spännande aktivitet tillsammans. På Facebook presenteras programmet för de olika träffarna.

Var?

  • Stockholm: Öppna förskolan Rågsved (Rågsveds skolgränd 8), klockan 10.00–13.00, lördagarna: 1/9, 6/10, 10/11 och 1/12Kom och träffa andra familjer från hela Stockholmsområdet! Det är gratis och du behöver inte anmäla dig i förväg. Hela familjen är välkommen! På Facebook presenteras programmet för de olika träffarna.

 

  • Nacka: Fisksätra Folkets hus (Brantvägen 1B), klockan 11.00-14.00, lördagarna: 15/9, 20/10 och 17/11. Kom och träffa andra familjer från hela Stockholmsområdet!      Det är gratis och du behöver inte anmäla dig i förväg. Hela familjen är välkommen! På Facebook presenteras  programmet för de olika träffarna.