fbpx

Svenska med baby söker praktikant med intresse för social inkludering 

Vill du vara med och skapa ett öppnare Sverige för barn att växa upp i? Vill du sammanföra nya och etablerade svenska föräldrar och skapa möten som kan bli livsförändrande? Då borde du bli praktikant hos Svenska med baby. Under praktiken erbjuder Svenska med baby handledning, erfarenhet av integrationsarbete och inblick i metodutvecklingen bakom social inkludering. Efter avslutad praktik får du även ett skriftligt intyg.

Vad: Oavlönad praktik
När: Vårterminen 2017 (exakt period går att diskutera)
Var: Stockholm (Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C)

Svenska med baby är en ideell organisation som arbetar för ett öppnare och mer sammanhållet Sverige. Vi skapar mötesplatser för barn och föräldrar från olika bostadsområden och med ursprung från hela världen. Genom nya möten och gemensamt utbyte skapas en större förståelse för människors olika villkor samtidigt som man skapar gemenskap och hittar likheter. I stället för att sitta själv hemma med sitt barn erbjuder Svenska med baby möjligheten att dela småbarnslivet med andra, bygga nya nätverk och träna svenska. Svenska med baby startade 2012 och har i dag verksamhet över hela Sverige, från Umeå i norr till Eslöv i söder. Kansliet där praktiken äger rum är placerad i Stockholm.

Om praktiken

Svenska med baby bedriver i huvudsak verksamhet som är riktad till föräldralediga och barn under 2 år. En liten del av vår verksamhet innefattar träffar för barnfamiljer där också äldre barn deltar. Denna del kallas för Familjelördag.

Vi söker en person som kan vara med och utveckla både vara våra vanliga veckoträffar och vår familjeverksamhetsgren. Du får en varm och välkomnande arbetsplats med engagerade kollegor. Praktiken är i huvudsak förlagd på dagtid men besök på våra Familjelördagar kommer att ske 2-3 lördagar under våren, eftersom våra familjeträffar sker på lördagar.

Kvalifikationer

  • Kunskaper om språkutveckling eller barnrättskunskap
  • Är intresserad av att arbeta med målgruppen nya och etablerade svenska
  • Erfarenhet från projektledning är meriterande
  • Är en van datoranvändare och kan Officepaketet.
  • Har erfarenhet av samverkan med olika typer av partners.

Vi behöver en social och lyhörd person som gillar att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är en doer som tar tag och genomför uppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlighet. Du använder dig av dina kunskaper i vuxnas och barns, sociala villkor, rättigheter och möjligheter till inflytande i frågor som rör deras eget liv, framtid , i kulturen och i samhället i stort. Eftersom du ska utveckla en verksamhet där barn deltar krävs att du är införstådd i hur man organiserar en demokratisk verksamhet runt barn utifrån ett barnperspektiv och barns perspektiv.

Krav

  • Inskriven på ett lärosäte eller Arbetsförmedlingen.
  • Du får någon form av ersättning t.ex. studiebidrag, etableringsstöd från Arbetsförmedlingen eller aktivitetsstöd/utvecklingsersättning från Försäkringskassan.

Skicka CV och ett personligt brev till mail@svenskamedbaby.se. Skriv ”Praktik” i ämnesraden. Ansökningar behandlas löpande.

Kontaktperson: Caroline von Uexküll, verksamhetschef, caroline@svenskamedbaby.se, 070-9799092.

För frågor om att vara praktikant på Svenska med baby: Anna Losefsky, praktikant, 070-7301524.