Svenska med baby söker praktikant med intresse för social inkludering

Vill du vara med och skapa ett öppnare Sverige för barn att växa upp i? Vill du sammanföra nya och etablerade svenskar som är föräldralediga och skapa möten som kan bli livsförändrande? Då borde du bli praktikant hos Svenska med baby. Under praktiken erbjuder Svenska med baby handledning, erfarenhet av integrationsarbete och inblick i metodutvecklingen bakom social inkludering. Efter avslutad praktik får du även ett skriftligt intyg.

 

Vad: Oavlönad praktik
När: Höstterminen 2017 (exakt period går att diskutera)
Var: Stockholm (Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C)

 

Svenska med baby är en ideell organisation som arbetar för ett öppnare och mer sammanhållet Sverige. Vi skapar mötesplatser för barn och föräldrar från olika bostadsområden och med ursprung från hela världen. Genom nya möten och gemensamt utbyte skapas en större förståelse för människors olika villkor samtidigt som man skapar gemenskap och hittar likheter. I stället för att sitta hemma med sitt barn erbjuder Svenska med baby möjligheten att dela småbarnslivet med andra, bygga nya nätverk och träna svenska. Svenska med baby startade 2012 och har i dag verksamhet över hela Sverige, från Umeå i norr till Eslöv i söder. Kansliet där praktiken äger rum är placerad i Stockholm.

 

Om praktiken
Svenska med baby bedriver i huvudsak verksamhet som är riktad till föräldralediga och barn under 2 år. En liten del av vår verksamhet innefattar träffar för barnfamiljer där också äldre barn deltar. Denna del kallas för Familjelördag. Familjelördagarna är uppskattade och vill därför utveckla och utöka den verksamhetsgrenen. I dessa träffar är det också ett större fokus på barnen och deras möten med barn med en annan bakgrund.

Vi söker därför en person som kan vara med och utveckla både vara våra vanliga veckoträffar och vår familjeverksamhetsgren. Du får en varm och välkomnande arbetsplats med engagerade kollegor. Praktiken är i huvudsak förlagd på dagtid men besök på våra Familjelördagar kommer att ske 1-2 lördagar under hösten, eftersom våra familjeträffar sker på lördagar.

 

Kvalifikationer

√ Kunskaper om språkutveckling eller barnrättskunskap

√  Är intresserad av att arbeta med målgruppen nya och etablerade svenska

√  Erfarenhet från projektledning är meriterande

√  Är en van datoranvändare och kan Officepaketet.

√  Har erfarenhet av samverkan med olika typer av partners.

√  Vi behöver en social och lyhörd person som gillar att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är en doer som tar tag och genomför uppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlighet.

 

Krav

√  Inskriven på ett lärosäte eller Arbetsförmedlingen.

√  Du får någon form av ersättning t.ex. studiebidrag, etableringsstöd från Arbetsförmedlingen eller aktivitetsstöd/utvecklingsersättning från Försäkringskassan.

 
Ansökan
Skicka CV och ett personligt brev till mail@svenskamedbaby.se. Skriv ”Praktik” i ämnesraden. Ansökningar behandlas löpande.

 

Kontaktperson: Caroline von Uexküll, caroline@svenskamedbaby.se, 070-9799092.