fbpx

Svenska med baby söker praktikant som brinner för social inkludering

Svenska med baby söker praktikant som vill skapa nya möten mellan föräldrar med barn med olika bakgrund. Vi söker en social person som vill arbeta för ett öppnare Sverige. Du är driven, samarbetsvillig, initiativtagande och använder dig av dina kunskaper i vuxnas och barns, sociala villkor, rättigheter och möjligheter till inflytande i frågor som rör deras eget liv, framtid, i kulturen och i samhället i stort.

Svenska med baby är en ideell organisation som genom öppna föräldragrupper skapar mötesplatser för barn och föräldrar från olika bostadsområden och med ursprung från hela världen. Genom dessa möten skapas en större förståelse för människors olika villkor samtidigt som man skapar en gemenskap och hittar likheter. I stället för att sitta hemma med sitt barn erbjuder Svenska med baby möjligheten att dela småbarnslivet med andra, bygga nya nätverk och träna svenska. Vi bedriver verksamhet från Umeå i norr till Malmö i söder. Svenska med baby är religiöst och politiskt obundet.


Vad: Oavlönad praktik
När: Höstterminen 2018(exakt period går att diskutera)
Var: Stockholm (Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C)Om praktiken
Svenska med baby bedriver i huvudsak verksamhet som är riktad till föräldralediga. En liten del av vår verksamhet innefattar träffar för hela familjer där också äldre barn deltar. Denna verksamhet är uppskattad och vi tror mycket på detta koncept och vill därför utveckla det och utöka den verksamhetsdelen. I dessa träffar är det också ett större fokus på barnen och deras möten med barn med en annan bakgrund. Vi söker en person som kan vara med och utveckla både våra vanliga veckoträffar och vår familjeverksamhetsgren. Du får en varm och välkomnande arbetsplats med engagerade kollegor. Praktiken är i huvudsak förlagd på dagtid men besök på våra familjelördagar kommer att ske 1-2 lördagar under hösten. Eftersom våra familjeträffar sker på
lördagar.Kvalifikationer

  • Erfarenhet från projektledning är meriterande.
  • Är en van datoranvändare och kan Officepaketet.
  • Har erfarenhet av samverkan med olika typer av partners.
  • Är intresserad av att arbeta med målgruppen nya och etablerade svenska.
  • Vi behöver en social och lyhörd person som gillar att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är en doer som tar tag och genomför uppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlighet.Krav

  • Inskriven på ett lärosäte eller Arbetsförmedlingen.
  • Du får någon form av ersättning t.ex. studiebidrag, etableringsstöd från Arbetsförmedlingen eller aktivitetsstöd/utvecklingsersättning från Försäkringskassan.
  • Intresserad av målgruppen nya och etablerade svenskar.Ansökan
Skicka CV och ett personligt brev till nashua@svenskamedbaby.se. Skriv ”Praktik” i ämnesraden. Ansökningar behandlas löpande.
Kontaktperson: Nashua Mouaid, nashua@svenskamedbaby.se, 073 985 77 70.