fbpx
Maj 24

TACK för mig!

by Linnea Werlid in Uncategorized 1 comments 3700

Efter överväldigande, utmanande, utvecklade, stressiga och alldeles alldeles underbara år har jag bestämt mig för att sluta som verksamhetschef för Svenska med baby. Det är med vemod, men framförallt med stolthet och stor tillförsikt om att vår fina verksamhet kommer att leva och utvecklas under en lång tid framöver.

När min lilla My föddes i februari 2013 hade jag alla förutsättningar för att bli den typiska lattemorsan. Istället spenderade jag en stor del av min föräldraledighet med Svenska med baby i Stockholms miljonprogramsområden; i delar av Stockholm jag tidigare aldrig vistats i och med människor jag aldrig tidigare mött, trots det korta avståndet. Bara några tunnelbanestationer bort.

Tre år har gått sedan drömmen om att skapa en långsiktig och skalbar verksamhet började ta form. Resan har varit långt ifrån spikrak, men idag är jag enormt tacksam och stolt över vad vi tillsammans åstadkommit. Svenska med baby finns idag med 27 grupper i 18 kommuner, har haft över 17 000 besök av föräldrar och barn med ursprung i mer än 70 länder och från långt fler bostadsområden.

Jag upprepar vad våra deltagare i höstas svarade i en enkät:

  • 97 % skulle rekommendera Svenska med baby till andra.
  • 94 % av deltagarna som inte är födda i Sverige och som anser sig behöva träna svenska, anser sig ha fått möjlighet till det.
  • 85 % känner att de bidrar till ett mer öppet Sverige
  • 82 % av de som har deltagit mer än en gång anser att de har lärt känna nya personer.

Ett stort och varmt TACK till alla föräldrar och underbara barn som varit och är med och gör Svenska med baby möjligt! I mötet med er, människor från många områden, med skilda livssituationer, livshistorier, kulturer och språk, har jag skrattat, gråtit, pratat, frågat, lyssnat, sjungit, lekt och berikats. Alla engagerade gruppledare, enastående medarrangörer och medarbetare på kansliet – ni har gjort och gör ett fantastiskt arbete! Karin Bruce och Ylva Strander, utan er skulle Svenska med baby inte funnits. Tack för att ni tog initiativet under era respektive föräldraledigheter!

Vår huvudman Internationella Bekantskaper och alla partners (Arvsfonden, Axfoundation, Stockholms stad, Botkyrka och Nacka kommun, Kronprinsessparets stiftelse, Sparbanksstiftelsen Första, Jusek, Idéer för livet, CSES m.fl.) har bidragit med finansiering, samarbete och/eller mycket klokhet. Utan ert stöd hade Svenska med baby inte varit möjligt! Tack!

Det har varit en ynnest att, tillsammans med er alla, få driva och utveckla Svenska med baby. Fortsätt engagera er, mötas, prata, lyssna, samarbeta, skratta, sjunga, fika, leka…

Den 1 september tar Caroline von Uexküll, tidigare verksamhetsutvecklare på Svenska med baby och just nu föräldraledig, över rollen som verksamhetschef. Det kommer hon göra med stort engagemang och en stor portion klokhet, för att tillsammans med er alla bygga vidare på det vi hittills skapat!

Många varma hälsningar!

Anna Libietis

Caroline och Anna

Caroline och Anna

1 Comments:

Sorry, the comment form is closed at this time.