fbpx
Apr 05

Tidigare kände jag mig isolerad i mitt nya land

by Linnea Werlid in Uncategorized 0 comments 2782

Jag har bott i Sverige i 12 år och trivs väldigt bra. Under åren har jag lärt känna många underbara människor. Men jag minns en tid då det inte alltid var så lätt.

Anledningen till att jag flyttade till Sverige var positiv: jag var kär. Men att bryta upp och flytta till ett nytt land – utan att ha tillgång till vare sig jobbkollegor eller klasskamrater – gjorde att jag saknade en naturlig mötesplats där jag kunde hitta nya vänner. Jag hade dessutom flyttat långt ifrån min stora och underbara familj och kände mig isolerad i mitt nya land.

Jag hade dock tur – min man var svensk. Men det gjorde också att vårt sociala nätverk i första hand utgick ifrån hans vänner. Jag upplevde att det var svårt att hitta egna vänner. De sociala sammanhang jag blev bjuden till var mycket mer formella än vad jag var van vid sen tidigare – ofta med inbjudan, bordsplacering och sånghäften. Jag saknade ett något mindre formellt sätt att umgås och träffa nya människor.

Svenska med baby-träffarna är precis ett sådant socialt sammanhang, där jag har haft möjlighet att umgås med massor av nya – öppna, ödmjuka och nyfikna – människor. Det har blivit en berikande upplevelse i mitt och mina barns liv som jag alltid kommer bära med mig!

Amy, -tidigare gruppledare för Svenska med baby i Farsta

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.