Barnfamiljer från Ukraina

Kriget och den humanitära katastrofen i Ukraina har på kort tid blivit den snabbast växande flyktingkrisen i Europa. Vi ser hur alla människors rätt till skydd, och barnens rätt att vara barn är helt avgörande. Till Sverige har bara en bråkdel av de miljoner människor som har flytt Ukraina kommit men många fler små barn och vuxna kommer också att behöva skydd i Sverige.

Även i de mest akuta situationer har barn ett stort behov av att vara barn och på Svenska med baby erbjuder vi småbarnsfamiljer en trygg mötesplats för lek, samtal, erfarenhetsutbyte och fika. Vi bjuder också in till andra aktiviteter så som teater eller museer. Alla våra aktiviteter är alltid gratis.

Våra mötesplatser är till för alla småbarnsfamiljer med olika bakgrund. Just nu finns ett särskilt behov av barnanpassade aktiviteter för de ukrainska mammor och barn som kommer till Sverige. Vi vill därför uppmärksamma att våra verksamheter finns på flera platser runt om i landet och att alla är välkomna. Förutom att bjuda in till våra verksamhet skapar vi nu också särskilda aktiviteter för just de ukrainska småbarnsfamiljer som nyss kommit till Sverige. 6Vi söker ständigt nya samarbeten för att kunna möta nya behov, tveka inte att kontakta oss om ditt företag eller din organisation vill bidra och samarbeta för tidiga insatser för urkainska småbarnsfamiljer. Liza Eriksson, samordnare på Svenska med baby, kom själv från Ukraina för några år sedan. Liza kan kontaktas på ukrainska för att berätta mer om vår verksamhet och var närmsta aktivitet finns. 

liza@svenskamedbaby.se

073 985 77 70

Varmt välkommen!

Det är värdefullt för mig att få arbeta med att hjälpa andra småbarnsföräldrar

Liza Eriksson är samordnare på Svenska med baby och hon kommer från Ukraina och har bott i Sverige i 5 år. Hon är utbildad jurist och har en magisterexamen i bioteknik. I Ukraina arbetade jag som jurist med migrationsfrågor.

“Jag är själv nyanländ småbarnsförälder och förstår vilket viktigt jobb Svenska med baby gör. Jag är glad över att få arbeta med att hjälpa andra småbarnsföräldrar som befinner sig i samma situation som jag gjorde för några år sen. När jag var föräldraledig och min dotter var 6 månader så tipsade min kompis mig om Svenska med baby. Hon visste att jag var hemma med mitt barn och att jag ville träna svenska och träffa andra”.

Pin It on Pinterest