Digitala träffar för småbarnsföräldrar

Svenska med babys digitala träffar med kunskapshöjande webbinarium är en ny aktivitet som riktar sig till föräldralediga och småbarnsföräldrar, som är nya eller etablerade i Sverige, med olika bakgrund och från olika platser i Sverige. Huvudtemat för de digitala träffarna är “föräldrastöd”.

Hur går träffarna till?

Vid träffarna är alla föräldralediga och småbarnsföräldrar (med sina barn) inbjudna till en digital träff som sker via Zoom och till varje träff är en gäst på temat “föräldrastöd” inbjuden.

Efter att gästen har berättat om sitt ämne finns det tid för att ställa frågor och ha samtal och diskussioner.

Våra digitala träffar är självklart gratis, men du behöver anmäla dig till träffen i förhand (det gör du nedan vid månadens föreläsare).

När du anmäler dig får du lämna den mailadress som vi sedan kommer att skicka länken till Zoom till samt annan information.

Har du några frågor? Välkommen att kontakta liza@svenskamedbaby.se

Varmt välkommen!

Vårens gäster:

Kommande digitala yrkesträffar: Flera datum kommer inom kort

Tidigare gäster:

Fredagen den 1 april, klockan 11.00 – 12.00

Familjerådgivning

Marie Gäll besöker oss igen, hon är legitimerad Psykoterapeut och auktoriserad familjerådgivare. Hon kommer att berätta om Familjerådgivning och vilken hjälp man kan få genom dem. Hon kommer även prata om påfrestningen på relationen när man får barn, hur det är att vara ny i Sverige och dessutom förälder, kanske utan anhörig familj i landet. Vi pratar om hur man lättare kan hantera sådana situationer samt möjligheten att söka familjerådgivning eller annat stöd. Missa inte chansen att ställa dina frågor, få hjälpsamma tips och lär dig mer om hur familjerådgivning kan ge dig stöd.

Varmt välkommen!

Fredagen den 22 april, klockan 11.00 – 12.00

Yrkesträff

Hur får man egentligen ihop yrkesliv och familjeliv?
Rana Barghouth, rekryteringsansvarig på Jobbentrén, håller en inspirerande föreläsning för dig som är förälder till ett litet barn i Sverige och funderar på hur det blir efter föräldraledigheten. Rana är född i Syrien och mamma till tre barn. Jobbentrén är ett socialt företaget som hjälper företag att anställa, behålla och utveckla nyanlända talanger genom noggrann rekrytering, kontinuerlig coachning av nyanställda och stöd till arbetsgivare.
Anmäl dig här så skickar vi dig en länk till föreläsningen!
Till anmälan >>> https://bit.ly/3ju4zSj
Allt genom Svenska med baby är alltid gratis.

Varmt välkommen!

Fredagen den 6 maj, klockan 11.00 – 12.00

Hur kan mäns våld mot kvinnor förebyggas?

Rebecka kommer att föreläsa om Unizon, mäns våld mot kvinnor och barn med särskilt fokus på barns utsatthet och upplevelser samt hur man kan och ska agera om man misstänker att någon är utsatt eller om man är orolig för någon.
Om Rebecka Andersson och Unizon:
Rebecka Andersson är generalsekreterare för Unizon. Unizon samlar över 130 idéburna och icke-vinstdrivande kvinnojourer, tjejjourer, ungdomsjourer och jourer mot sexuella övergrepp. Den gemensamma visionen är ett jämställt samhälle fritt från våld.
För att läsa mer om Unizon, jourerna eller få stöd – besök gärna www.unizonjourer.se

Länken till digitala träffen>>> https://us06web.zoom.us/j/82776128397

Fredagen den 3 juni, klockan 11.00 – 12.00

Familjerådgivning

Marie Gäll besöker oss igen, hon är legitimerad Psykoterapeut och auktoriserad familjerådgivare. Hon kommer att berätta om Familjerådgivning och vilken hjälp man kan få genom dem.

Marie kommer även prata om påfrestningen på relationen när man får barn, hur det är att vara ny i Sverige och dessutom förälder, kanske utan anhörig familj i landet. Vi pratar om hur man lättare kan hantera sådana situationer samt möjligheten att söka familjerådgivning eller annat stöd.

Missa inte chansen att ställa dina frågor, få hjälpsamma tips och lär dig mer om hur familjerådgivning kan ge dig stöd.

Registrera dig här för att få länk
https://bit.ly/3lgAczB 

Allt genom Svenska med baby är alltid gratis.

Varmt välkommen!

Fredagen den 3 december, klockan 11.00 – 12.00

Familjerådgivning

Marie Gäll, legitimerad Pyskoterapeut och auktoriserad familjerådgivare är gäst. Hon kommer berätta om vad Familjerådgivning är och vilken hjälp man kan få. Hon kommer även berätta om påfrestningen på relationen när en får barn, hur det kan vara att vara ny i Sverige och förälder, utan anhörig familj på plats och hur en lättare kan hantera sådana situationer samt möjligheten att söka familjerådgivning eller annat stöd. Få allmänna tips, ställ dina frågor och lär dig mer om hur familjerådgivning kan ge stöd. Välkommen!

Fredagen den 5 november, klockan 11.00 – 12.00

Rädda barnen – Bättre psykologisk hälsa under asylprocessen – på arabiska

Hania Kutabi som är psykolog från Rädda Barnen är gäst och kommer att berätta om hur man får en
bättre psykisk hälsa som asylsökande och vilka stadier som en asylsökandegår igenom och vart kan man
vända sig för stöd. Välkommen!

Fredagen den 15 oktober, klockan 11.00 – 12.00

Babytecken och språkutveckling hos flerspråkiga barn

Vi får besök av Hanna Helttunen som är en legitimerad logoped. Hon kommer att berätta om vad babytecken är och hur du kan använda det för att kommunicera med ditt barn. Hanna kommer även att besvara frågor om språkutvecklingen hos flerspråkiga barn. Välkommen!

Fredagen den 1 oktober, klockan 11.00 – 12.00

BRIS- Barnsrättigheter- på arabiska!

Asmahan Yasin från barnrättsorganisationen BRIS är gäst och kommer berätta om barns rättigheter, föräldraskap i Sverige och vilken hjälp föräldrar kan få av olika myndigheter. Träffen riktar sig till arabisktalande föräldrar. Välkommen!

Fredagen den 24 september, klockan 11.00 – 12.00

Barns integritet – en trygg barndom

Det här viktiga ämnet kommer Farhad Mazi Esfahani, verksamhetschef på föreningen Treskablinoll att prata om. Alla barn har rätt till en trygg barndom fritt från övergrepp. Treskablinoll kommer bland annat att prata om hur du som förälder kan vara vaksam på tecken, lära ut hur du kan få ditt barn att prata om det i tidig ålder och hur du som vuxen kan föregå med gott exempel samt hur du ställer krav på barnens förskola. Välkommen!

Torsdagen den 3 juni, klockan 11.00 – 12.00

Arbetsmarknaden i Sverige

Viktoria Hansen, Verksamhetsansvarig på Mitt Liv kommer att berätta om deras mentorprogram och arbetsmarknaden i Sverige. Deras mentorprogram är störst i Sverige och riktar sig till personer som har utländsk bakgrund, eftergymnasial utbildning och som saknar ett jobb motsvarande sin kompetens i Sverige. Genom deras mentorskap, kontaktnät och ökade insikter om den svenska arbetsmarknaden så ökar de förutsättningarna att nå ett jobb. Välkommen!

Torsdagen den 20 maj, klockan 11.00 – 12.00

Barnsäkerhet

Alexandra Ghanström, Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa kommer att berätta om barnsäkerhet. Att helt skydda sitt barn från skador är nästintill omöjligt och kan också begränsa barnets utveckling. Det som är viktigt är att fokusera på att ta bort de risker som kan ge de allvarligaste konsekvenserna. Alexandra kommer att ge konkreta tips och råd. Välkommen!

Torsdagen den 29 april, klockan 13.00 – 14.00

BRIS – barns rättigheter – på arabiska!

Asmahan Yasin från barnrättsorganisationen BRIS är gäst och kommer berätta om barns rättigheter, föräldraskap i Sverige och vilken hjälp föräldrar kan få av olika myndigheter. Träffen riktar sig till arabisktalande föräldrar. Välkommen!

Torsdagen den 8 april, klockan 11.00 – 12.00

Digital dans – rörelser för barn

Klara Berggren, museipedagog och programansvarig från Dansmuseet är gäst och Klara kommer lära ut några rörelser med mycket gung och rytm som du kan dansa själv eller tillsammans med din baby. Hon ger även några tips på hur du kan stärka din kropp, få bättre hållning och hur du kan slappna av och minska spänningar i axlar, käkar och rumpa. Välkommen!

Torsdagen den 11 mars, klockan 11.00 – 12.00

Barns integritet – en trygg barndom

Det här viktiga ämnet kommer Farhad Mazi Esfahani, verksamhetschef på föreningen Treskablinoll att prata om. Alla barn har rätt till en trygg barndom fritt från övergrepp. Treskablinoll kommer bland annat att prata om hur du som förälder kan vara vaksam på tecken, lära ut hur du kan få ditt barn att prata om det i tidig ålder och hur du som vuxen kan föregå med gott exempel samt hur du ställer krav på barnens förskola. Välkommen!

Torsdagen den 18 februari, klockan 11.00 – 12.00

Språkutveckling

Vi får besök av Kungsholmens bibliotek Internationella biblioteket som kommer att guida dig genom barns språkutveckling, flerspråkighet, babytecken och tipsa om favoritböcker för de små. Välkommen!

Torsdagen den 28 januari, klockan 11.00 – 12.00

Familjerådgivning

Till vår första träff i år kommer familjerådgivningen från Stockholms stad som jobbar mycket med parterapi och relationer. De kommer att prata om påfrestningen på relationen när en får barn, hur det kan vara att vara ny i Sverige och förälder, utan anhörig familj på plats och hur en lättare kan hantera sådana situationer samt möjligheten att söka familjerådgivning eller annat stöd. Få allmänna tips, ställ dina frågor och lär dig mer om hur familjerådgivning kan ge stöd, välkommen.

Translate »

Pin It on Pinterest