Digitala träffar för småbarnsföräldrar

Svenska med babys digitala träffar med kunskapshöjande webbinarium är en ny aktivitet som riktar sig till föräldralediga och småbarnsföräldrar, som är nya eller etablerade i Sverige, med olika bakgrund och från olika platser i Sverige. Huvudtemat för de digitala träffarna är “föräldrastöd”.

Hur går träffarna till?

Vid fem torsdagar är alla föräldralediga och småbarnsföräldrar (med sina barn) inbjudna till en digital träff som sker via Zoom. Träffarna leds av våra volontära gruppledare som själva är föräldralediga och till varje träff är en gäst på temat “föräldrastöd” inbjuden.

Efter att gästen har berättat om sitt ämne finns det tid för att ställa frågor och ha samtal och diskussioner. Vi avslutar träffen med en härlig sångstund som brukar vara uppskattat av de små.

Våra digitala träffar är självklart gratis, men du behöver anmäla dig till träffen i förhand (det gör du nedan vid veckans föreläsare).

När du anmäler dig får du lämna den mailadress som vi sedan kommer att skicka länken till Zoom till samt annan information.

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss på: mail@svenskamedbaby.se

Varmt välkommen!

Höstens gäster och teman!

Torsdagen den 24 september, klockan 11.00 – 12.00

Kommunicera med ditt barn

Hanna Helttunen är legitimerad logoped och kommer att berätta om vad babytecken är och hur du kan använda det för att kommunicera med ditt barn. Hanna kommer även att besvara frågor om språkutvecklingen hos flerspråkiga barn.

Torsdagen den 8 oktober, klockan 11.00 – 12.00

Jobblivet efter föräldraledigheten

Jobbtorg unga Globen är gäster och kommer att ge superbra tips på hur du kommer in i arbetslivet efter föräldraledigheten och hur Jobbtorget kan hjälpa till.

Torsdagen den 22 oktober, klockan 11.00 – 12.00

Medveten och hållbar konsumtion för barnfamiljen

Föreläsaren Sophie Gripenberg kommer att ge tips på hur du kan tänka kring familjens konsumtion, som både är bra för barnfamiljens plånbok och som är hållbart för miljön samt hur du kan göra det på roligt sätt! En riktig win-win-situation!

Torsdagen den 5 november, klockan 11.00 – 12.00

Barns integritet – en trygg barndom

Det här viktiga ämnet kommer Farhad Mazi Esfahani, verksamhetschef på föreningen Treskablinoll att prata om. Alla barn har rätt till en trygg barndom fritt från övergrepp. Treskablinoll kommer bland annat att prata om hur du som förälder kan vara vaksam på det, lära ut hur du kan få ditt barn att prata om det i tidig ålder och hur du ställer krav på barnens förskola.

Torsdagen den 19 november, klockan 11.00 – 12.00

Information kommer inom kort.

Translate »

Pin It on Pinterest