Svenska med baby söker två pappa-ambassadörer, till projektet ”Jämställt föräldrastöd genom engagerade pappor”.

Vi söker dig som vill engagera pappor i Hässelby- Vällingby till pappaträffar och roliga aktiviteter.

Om tjänsten:  timanställning med start 1 november 2023/eller efter överenskommelse. Arbetstiden är i genomsnitt 15 timmar i månaden men arbetstiden kan fördelas lite olika mellan olika månader.

Svenska med baby verkar för att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Vi skapar mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund för lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Kärnverksamheten är våra föräldragrupper för barn 0–2 år och deras föräldrar.

Sedan ett par år tillbaka är en stor och snabbt växande del av vår verksamhet särskilda aktiviteter för pappor och deras små barn. På dessa träffar möts pappor med olika bakgrund och deras små barn för att göra roliga saker tillsammans och samtala utifrån olika teman. Träffarna riktar sig till både nyanlända, utlandsfödda och småbarnspappor födda i Sverige och deras barn 0–5 år. Vi vill uppmuntra och skapa möjligheter för pappor att tidigt engagera sig i sina små barns liv och öka pappors deltagande i barnens uppväxt. 

Svenska med baby genomför, i samarbete med Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning,  projektet Jämställt föräldrastöd genom engagerade pappor, och inom ramen för detta projekt rekryterar vi två pappa-ambassadörer i Hässelby-Vällingby. Projektet finansieras genom stöd från Länsstyrelsen i Stockholm. 

Om rollen:

Som pappa-ambassadör är din övergripande roll att engagera småbarnspappor lokalt. Du planerar och genomför pappaträffar med roliga aktiviteter och temasamtal utifrån Svenska med babys metodmaterial. Du genomför fysisk och digital marknadsföring i stadsdelen för att locka pappor att delta i träffarna. Vi strävar efter att nå nyanlända pappor, utrikesfödda pappor och pappor födda i Sverige tillsammans med sina små barn. Materialet till marknadsföring tas fram tillsammans med kommunikatörer. Som pappa-ambassadör kommer du att leda pappaträffarna som främst är förlagda till helgerna. Du deltar också i arbetet med att följa upp och hjälpa till att utveckla/förbättra metoder för att arbeta med pappor med olika bakgrund. Du deltar i arbetsgrupper för att bidra med din kunskap och erfarenhet om målgruppen och hitta nya sätt att engagera pappor lokalt. 

För att utföra arbetet får du utbildning och handledning av Svenska med baby. Du kommer att jobba nära våra samordnare för pappagrupper och tillsammans med hela projektteamet.

Profil 

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet, inkluderande och jämställt samhälle. Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team, men du har också en god egen initiativförmåga. Du är ansvarstagande, strukturerad, samt lyhörd och flexibel. Du behöver ha datavana och hanterar Office-paketet väl, samt sociala medier. Det är en fördel om du har ingång till vår primära målgrupp: nyanlända och utrikesfödda pappor.

Då projektets målgrupp är pappor och deras små barn söker vi en manlig samordnare och vi ser gärna kandidater som själva har barn och bor i Hässelby-Vällingby eller närliggande områden. Tjänsten kräver att du pratar och skriver grundläggande svenska. Meriterande är att du även talar och skriver ett eller flera andra språk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen och villkor

Svenska med baby är en nationell, ideell förening som startade 2012. Kansliet består idag av 18 personer med kontor i Bagarmossen, Stockholm. Tjänsten är en timanställning på ungefär 15 timmar per månad med fast timlön och går att genomföra vid sidan av ett annat arbete eller studier. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen, men arbetet sker i Hässelby-Vällingby och andra närliggande områden. Arbetet utförs huvudsakligen på helgerna, eftersom det är då vi oftast har pappaträffar. 

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi går igenom ansökningarna löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 29 september. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Tove Sernrot, verksamhetsutvecklare för Svenska med baby på tove@svenskamedbaby.se eller 070 979 90 93.

Pin It on Pinterest