Samordnare för Svenska med babys pappaträffar.

Nu söker vi på Svenska med baby en social, strukturerad och självgående samordnare till vår pappaverksamhet.

Svenska med baby verkar för att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Vi skapar mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund.

Arbetsbeskrivning

Som samordnare för Svenska med babys pappaträffar kommer du att vara ansvarig för att samordna, planera och genomföra träffar och aktiviteter för pappor och deras barn. Fokus för uppdraget är också att nå ut, engagera och rekrytera nyanlända och utlandsfödda småbarnspappor till verksamheten. Du har kontakt med våra lokala medarrangörer och följer upp och stöttar både medarrangörer och volontärer/pappa-ambassadörer under terminen. Andra uppgifter såsom viss administration förekommer. 

Du kommer att jobba nära våra andra samordnare och tillsammans med hela projektteamet. Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans. 

Ansvarsområden

Planera för delar av terminens pappaträffar. 

Fysisk och digital marknadsföring med stöd från vårt kommunikationsteam för att få deltagande pappor att hitta till verksamheten/träffarna. 

Leda pappaträffar. 

Bidra i metodutveckling kring samtalsteman och aktiviteter till pappaträffarna. 

Bidra till metodutveckling för rekrytering, handledning och utbildning av volontärer och ambassadörer i pappaverksamheten. 

Samarbeta lokalt med andra aktörer som erbjuder stöd och verksamhet till föräldrar.

Andra arbetsuppgifter kan tillkomma.  

Vi söker dig som

Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team och tycker om att arbeta mot gemensamma mål. Du gillar människor, är ansvarstagande, strukturerad, samt lyhörd och flexibel, och du trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo. Vi vill att du har datavana och hanterar Office-paketet väl, samt sociala medier. Det är en fördel om du har ingång till vår primära målgrupp: nyanlända och utrikesfödda pappor. 

Då målgruppen för verksamheten är pappor och deras små barn söker vi en manlig samordnare och vi ser gärna kandidater som själva har barn. Tjänsten riktar sig till dig som har rätt till anställningsstöd av Arbetsförmedlingen, som t ex Nystartsjobb för dig som är ny i Sverige. Tjänsten kräver att du behärskar grundläggande svenska i tal och skrift. Meriterande är att du även talar och skriver ett eller flera andra för oss relevanta språk, såsom exempelvis engelska, arabiska eller somaliska. Vi vill att du har eftergymnasial utbildning, samt relevant arbetslivserfarenhet, t ex från socialt arbete eller arbete inom civilsamhället. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Svenska med baby

Svenska med baby verkar för att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Vi skapar mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund. Våra möten öppnar upp för lek och utbyte av erfarenheter, samt språkträning. 

Vi jobbar med olika verksamheter och målgrupper, bland annat pappor, för att stödja och främja pappors engagemang i barnen. Vi tror på vikten av att skapa en gemenskap där pappor kan dela erfarenheter, utbyta idéer och växa tillsammans. På dessa träffar möts pappor med olika bakgrund och deras små barn för att göra roliga saker tillsammans och samtala utifrån olika teman. Vi vill uppmuntra till och skapa möjligheter för pappor att tidigt engagera sig i sina små barns liv och uppväxt och bryta normer om traditionella könsroller. Genom att bidra till ett jämställt föräldraskap förbättras barns uppväxtvillkor och småbarnsmammornas möjligheter att komma igång med studier eller arbete ökar. Vi erbjuder pappaträffar på vardagar och helger. 

Svenska med baby är en nationell, ideell förening som startade 2012. Vi finns idag på omkring 19 orter runt om i Sverige. Kansliet består av 20 personer med kontor i Bagarmossen, Stockholm. 

Vi söker nu en engagerad samordnare till vårt team med fokus på Svenska med babys verksamhet för pappor.  

Alla som arbetar hos oss har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet, inkluderande, jämlikt och jämställt samhälle. Med det menar vi ett samhälle där alla har möjlighet och frihet att forma sitt eget liv och sin egen identitet. Det betyder att vi är nyfikna på varandra, vi lyssnar och lär av varandra och vi skapar möjlighet till gemenskap och delaktighet på allas lika villkor. 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid. Vi har kollektivavtal. Svenska med baby har sitt kontor i Bagarmossen, men som samordnare arbetar du ofta mycket hemifrån och från andra platser där vi har verksamhet. Du arbetar såväl vardag som helg utifrån verksamhetens behov. Tjänsten kommer att innebära resor till våra grupper runt om i Stockholmsområdet. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka. 

Ansökan

Skicka ditt CV och ett personligt brev där du berättar varför du är lämplig för rollen som Pappasamordnare till rekrytering@svenskamedbaby.se. Ange ”Pappasamordnare” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 21 januari 2024. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta: 

Emelia Frennmark, generalsekreterare för Svenska med baby: emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92

Sayed Mohammadi, samordnare för pappaverksamheten, sayed@svenskamedbaby.se, 070-090 18 74. 

Vi ser fram emot din ansökan! Pin It on Pinterest