Styrelsen

Styrelsen

Linn Nordli, Ordförande

Svenska med baby för mig: ”En möjlighet för föräldrar och barn att få nya insikter, sociala nätverk och vänner. En möjlighet att lära av varandra. Att få träffa människor med olika språk, kulturer och bakgrunder.

Ett sätt att minska den utbredda främlingsfientligheten i vårt samhälle. För många nyblivna föräldrar en väldigt viktig del av föräldraledigheten som stundtals kan vara väldigt isolerande.”

Bakgrund
Linn är utbildad MR-vetare med en masterexamen i barns rättigheter från Stockholms Universitet. Hennes starka övertygelse om att vi behöver bygga ett mer tolerant och inkluderande samhälle yttrar sig både i hennes yrkesliv och genom hennes ideella engagemang. Hon har bland annat varit aktiv inom UNICEF som frivilligledare och som barnrättsinformatör. Linn arbetade tidigare på Stiftelsen Teskedsorden och är numera verksamhetsutvecklare på Svenska med baby.

 

Nashua Mouaid

Svenska med baby för mig: ”Jag vill vara en länk och dörröppnare för utrikesfödda kvinnor att komma närmare det svenska samhället genom att skapa nya nätverk och lära sig det svenska språket”.

Bakgrund
Efter 15 år inom handelsbranschen flyttade Nashua Mouaid från Nyköping till storstaden. Som redovisningsekonom och berikad med två kulturer och två språk, tog Nashua första steget inom Svenska med baby som samordnade, efter att hon fick sitt första barn. Med sin ödmjukhet, stora samarbetsförmåga och rika nätverk, arbetar hon idag som verksamhetsansvarig för Svenska med baby. Idag väntar Nashua sitt andra barn.

 

Marita Ghafouri

Svenska med baby för mig: ”Är möten och medmänsklighet, en möjlighet att för en stund vara sig själv, lära nytt, utvecklas och vara mindre ensam i sitt föräldraskap. Något som jag själv saknade när jag var föräldraledig.

Svenska med baby är också en möjlighet för mig att bidra med min kunskap och erfarenhet på ett sätt där jag tror den gör nytta.”

 

Bakgrund
Marita är kulturantropolog och mångfaldsvetare med lång erfarenhet av arbete med det ideella engagemanget och antidiskrimineringsfrågor i civilsamhällets organisationer både som anställd och ideell. Hon har mer än 10 års erfarenhet med att starta upp och utveckla ideella verksamheter och är en utbildare och processledare som gör allt för att få sina deltagare att känna sig trygga och öppna för utveckling. Hon arbetade tidigare på Forums verksamhet Volontärbyrån och arbetar numera med strategiska frågor för föreningslivet lokalt i Enköpings kommun.

 

Maha Fayed

Svenska med baby för mig: ” Att som icke-etablerad förälder få chansen att träna svenska samt umgås med etablerade föräldrar. Svenska med baby bygger kulturella broar mellan människor, minskar fördomar och skapar ömsesidig förståelse på ett roligt och kreativt sätt där barnet är i fokus.

Min son är min drivkraft till att vara med i Svenska med baby, dels i styrelsen men även som deltagare. Träffarna är roliga både för mig som förälder och för min son. Min är önskan är att Svenska med baby-konceptet ska inspirera andra länder i Europa och på längre sikt lanseras i flera länder där integration är en viktig samhällsfråga. ”

Bakgrund
Maha kom till Sverige i augusti 2016 från mitt hemland Egypten och jobbar inom kommunikation; en bransch som hon brinner för. Personligen är hon en social person som gillar att prata med nya människor och är alltid nyfiken på att lära sig nys saker och utforska världen.

Emily Joof

Svenska med baby för mig: ”En verksamhet som fungerar som en dörröppnare och ger insyn till större förståelse för integration. För mig är det en ära att vara en del av teamet”.

Bakgrund
Emily är engagerad i att öka tolerans för och stöttning av unga människor världen över. Hon har flera års erfarenhet av att jobba som programchef inom international development (internationell utveckling) med huvudfokus på utbildning. Just nu är Emily också i processen att göra sin doktorand i Education and Social justice (utbildning och social rättvisa). Sen tidigare har hon också en master i Internationell utveckling och utbildning samt en Bachelor i historia och antropologi.
På fritiden är Emily också mamma och författare till barnböcker som handlar om mångfald och representation. Hon har också varit med i styrelsen för CinemAfrica och har varit del av Watoto Stockholm.

Email

Kontakta oss

Translate »

Pin It on Pinterest