Svenska med baby söker tre ukrainsktalande samordnare till ESF-projekt (förutsatt att projektmedel beviljas från svenska ESF-rådet)

 

Omfattning: Visstidsanställning, heltid.

Start: början av oktober 2023 t o m 31 mars 2024

Svenska med baby arbetar för att alla barn ska ha bra uppväxtvillkor och för ett social hållbart, inkluderande Sverige. Vår primära målgrupp är småbarnsfamiljer med flyktingbakgrund, och familjer ännu inte etablerade i Sverige. Sedan starten för drygt tio år sedan driver Svenska med baby lokala mötesplatser för att möjliggöra språkträning, nya sociala kontakter, lek och sysselsättning efter föräldraledigheten. Vi välkomnar familjer som är nya i Sverige och stöttar våra deltagare i att nå sin fulla potential. Stärkt jämställdhet och barnets rättigheter är i centrum för allt vi gör.

Sedan mars 2022 har Svenska med baby tillsammans med samarbetspartners erbjudit verksamhet och mötesplatser för barn och vuxna som flytt Ukraina. Under 2022 genomförde vi en intervjustudie med flyktingar från Ukraina i samarbete med UNHCR, FNs flyktingorganisation, och under 2023 har Svenska med baby med stöd av svenska ESF-rådet drivit projektet Care-Till arbete med familj.

En av de stora utmaningarna för barnfamiljer på flykt från Ukraina är att klara sig ekonomiskt i Sverige, samt att upprätthålla en god hälsa under den oerhört pressade livssituationen. Svenska med baby kommer därför – förutsatt att stöd beviljas från svenska ESF-rådet – erbjuda ukrainska flyktingar, med fokus på föräldrar med minderåriga barn, arbetsfrämjande och hälsofrämjande insatser. Verksamheten kommer erbjudas runt om i Stockholmsregionen. Alla aktiviteter är barnanpassade och barn är alltid välkomna att delta på våra träffar. Läs mer om vår verksamhet med ukrainska barn och vuxna här https://svenskamedbaby.se/barnfamiljer-fran-ukraina/

Om rollen

Vi letar nu efter tre nya ukrainsktalande samordnare som tillsammans med övriga projektteamet ska planera, genomföra, följa och utvärdera aktiviteter som möjliggör att våra deltagare hittar arbete i Sverige och stärker deltagarnas välmående. En viktig del av tjänsten är fysiskt och digitalt uppsökande arbete för att nå ut och bjuda in målgruppen till verksamheten. En annan central uppgift är att utveckla aktiviteter och samarbeten med aktörer som kan skapa arbetstillfällen för deltagarna. Som samordnare kommer du att ha nära kontakt med deltagarna för att följa upp resultaten från insatserna, och utifrån deltagarnas input anpassa och utveckla verksamheten.

Som samordnare kommer du att jobba nära andra i projektteamet och tillsammans med hela teamet. Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans.

Profil

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet, inkluderande och jämställt samhälle. Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team såväl som att du har god egen initiativförmåga och självledarskap. Du är ansvarstagande, lösningsfokuserad, strukturerad och flexibel, och du trivs på en arbetsplats med stundtals högt tempo. Vi ser gärna att du har vana att leda grupper och att du tycker om att utveckla ny verksamhet i samarbete med andra. Vi vill att du har datavana och hanterar Office-paketet väl, inklusive Excel samt har erfarenhet från arbete med sociala medier.

Tjänsten kräver att du har en mycket bra ukrainska i tal och skrift, samt att du kan kommunicera på engelska. Vi hoppas också att en av er tre nya samordnare talar och skriver bra svenska. Vi vill att du har eftergymnasial utbildning, samt relevant arbetslivserfarenhet, och vi ser gärna att du själv tillhör målgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplats och villkor

Svenska med baby erbjuder en inkluderande och engagerad arbetsplats med ca 18 medarbetare med olika bakgrund. Fler än hälften av Svenska med babys anställda har sitt första jobb i Sverige och många i vårt team har själva flyktingbakgrund. Vi är en värderingsstyrd organisation och alla i teamet delar ett starkt engagemang för Svenska med babys mål om ett öppet och välkomnande Sverige.

Vårt kontor finns i Bagarmossens Folkets hus, i södra Stockholm. Vi har kollektivavtal med Fremia och Akademikerförbundet SSR och tillämpar målstyrd arbetstid med möjlighet till distansarbete. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester per år.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med start i början av oktober t o m 31 mars 2024. Tjänsten innebär resor till våra verksamheter runt om i Stockholmsområdet. Arbetet är på dagtid men tjänsten innefattar även visst arbete på kvällar och helger då vi har verksamhet

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 30 september 2023.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Liza Eriksson, projektledare på Svenska med baby på Liza@svenskamedbaby.se, 073 985 77 70; eller Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby på emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92.

Pin It on Pinterest