Bli en av oss

Att vara volontär hos oss betyder oftast att du är gruppledare för en rad träffar under en termin. Det gäller om du vill engagera dig i våra föräldraträffar, i våra pappaträffar och i Tre generationer möts. Vill du däremot vara volontär för familjeträffar ser det lite annorlunda ut; där kan du medverka vid en enda träff om du vill. 
 
Om du vill bli gruppledare för föräldraträffar, pappaträffar eller Tre generationer möts får du först en utbildning av Svenska med baby. Under hela den termin du är volontär har du också ett tätt samarbete med en samordnare hos oss. Du leder sedan gruppen en gång i veckan. Till träffarna kommer barn och föräldrar i ditt område, vilket gör att ditt eget lokala nätverk växer. Du bidrar dessutom till öppenhet och inkludering. 
 
Vi har två event varje termin, där alla volontärer samlas och utbyter erfarenheter, får vara med på workshops och dessutom får med sig en fin goodiebag hem!

Så här går det till att bli gruppledare

Välj uppdrag

Du väljer vilka träffar du vill vara gruppledare för och fyller i dina kontaktuppgifter.

Utbildning

Samordnaren hör av sig för ett samtal. Du får utbildning innan terminen startar.

Terminsstart

Du och ditt barn är redo för den första träffen, med fika, lek och prat!

Det här får du

Roliga minnen med ditt barn, en fin punkt till ditt CV, större nätverk, vetskapen om att du bidragit till inkludering.

Bli volontär för en av dessa grupper

Vi söker dig som är föräldraledig med barn upp till två år.

Vi söker dig som är pappa med barn upp till fem år.

Vi söker dig som vill bli volontär under helgerna.

Vi söker dig som är svensktalande senior.

”Det mest givande med att vara gruppledare var att träffa andra mammor med olika bakgrunder och erfarenheter som man kan lära sig av.”

De som leder Svenska med babys träffar är nästan alltid volontärer. Det är personer som vill göra detta på sin lediga tid, utan att få betalt, eftersom de tycker att det är givande på så många sätt. Några gör det för att de vill ha roligt med sina barn under föräldraledigheten. Andra gör det för att de vill göra en insats för ett mer inkluderande samhälle. Ytterligare andra vill få möjligheten att lägga till en merit på CV:t, trots att de är föräldralediga. 

Sıkça sorulan sorular & cevaplar

Nej, det behöver du inte. Men vi har märkt att det underlättar. Du har ju närmare till platsen för träffarna och du lär dessutom känna många i ditt eget område.Det är ju dock så att vi inte har träffar i alla områden, så vill du vara gruppledare trots att vi inte har träffar just där du bor vill vi gärna att du hör av dig till oss ändå.

Nej, att vara volontär innebär att du inte får betalt. Svenska med baby har möjlighet att ha verksamhet på så många orter tack vare volontärer. Trots att man inte får betalt i pengar får man förstås mycket annat. Många av våra volontärer skriver in sitt engagemang på sitt CV. Och många pratar om vad roligt de har haft och vad det har känts betydelsefullt att vara med och arbeta för inkludering.

Hayır, bilgi ve dil seviyesi ne olursa olsun herkesi bekliyoruz. "Kolay İsveççe" ve beden dilini kullanarak iletişim kurmaya çalışıyoruz, böylece herkes kendi ve eşit şartlarda katılabilir.

Vanligen är man det under en termin. Men vill man fortsätta att vara det även kommande termin är vi bara glada över det. 

Ja, det gäller för alla träffar, utom dem för Tre generationer möts. Vi tycker att det är viktigt att alla möts på lika villkor. Är man förälder till ett litet barn befinner man sig verkligen i ett annat skede av livet än om man har vuxna barn eller kanske inte har barn alls

Evet, 0-2 yaş arası çocuğu olan ve ebeveyn izninde olan herkes açık ebeveynlik gruplarımıza eşit derecede davetlidir.  

Nej, det går inte. Vi tycker att det är viktigt att alla gruppledare får utbildning och en ordentlig introduktion till Svenska med baby och till uppdraget. Det skulle vara svårt att få till med många fler volontärer. Dessutom ser vi att det är väldigt bra med en ledare som under terminen lär känna gruppen och vet vad som fungerar.

Veliler için toplantılar
eşi̇tli̇k ve kapsayicilik