ኣኼባታት ኣቦ

Under pappaträffarna får du möjlighet att delta i roliga och kostnadsfria aktiviteter tillsammans med ditt barn. Du får också prata med andra pappor utifrån olika teman. Träffarna riktar sig till både nyanlända pappor och till pappor födda i Sverige och de som har bott här under lång tid. Alla barn upp till fem år är välkomna.  

ኣኼባታት ከምዚ ይኸዱ

Träffarna är 1,5–2 timmar och leds av våra engagerade pappa-ambassadörer som är utbildade i att hålla pappaträffar. Vi fikar alltid, hittar på roliga saker tillsammans med barnen, samtalar och utbyter erfarenheter om bland annat föräldraskap. Varje vecka har vi ett tema. Det är också ett utmärkt tillfälle att öva på att prata svenska för dig som behöver. Du kommer till de träffar som passar dig och ditt barn.

Syftet med våra pappaträffar

Syftet med träffarna är som på alla Svenska med babys träffar, att människor möts och byter erfarenheter och har roligt med sina barn. 

Av erfarenhet vet vi att det är lättare för pappor att komma till träffar om de vet att de inte kommer att vara den enda pappan. Under dessa möten pratar vi kring olika teman, som vad papparollen innebär, hur ens relation har ändrats sedan man fick barn eller hur dagens papparoll skiljer sig från den man växte upp med. En röd tråd genom alla träffar är jämställdhet. Jämställdheten är förstås viktig för båda föräldrarna, men den är också mycket viktig för barnet. Att pappan är närvarande som en aktiv förälder har stor betydelse för barnets utveckling. 

En aktiv pappa gör också att mamman får mer tid för sig själv och i och med det en möjlighet att utforska vad hon ska göra efter föräldraledigheten. 

Vill du veta mer om pappaträffar, ርኸቡና።

ንጥፈታትና ርኣዩ።

ዝኾነ ንጥፈታት ኣይተረኽበን!
ተወሳኺ ጽዓኑ

Fakta om pappaträffarna 2023

0
antal pappaträffar
0
antal deltagartillfällen
0
länder våra pappor har bakgrund från

Pappa-ambassadör

Rollen som pappa-ambassadör på Svenska på baby innebär att man är arvoderad ett visst antal timmar i månaden. Under dessa timmar rekryterar man deltagare, planerar träffarna och håller i dem.

Glad pappa med glad bebis

Andreas Hoherz

Pappa-ambassadör i Vällingby
andreas.pappaambassador@gmail.com

William Corsi

Pappa-ambassadör i Hässelby
william.pappaambassador@gmail.com

Frågor och svar om pappaträffar

De är lika varandra, förutom då att det bara kommer pappor till pappaträffarna förstås. Och så kan lite äldre barn komma till de träffarna, upp till fem år. På föräldraträffarna är det barn upp till 5 år. På pappaträffarna tas teman upp som handlar om just papparollen.

Pappa-ambassadörerna har ett flertal arbetsuppgifter, de ska hitta och engagera de småbarnspappor som finns i området, genom fysisk och digital marknadsföring. De ska planera för och hålla i själva träffarna. De är även ansvariga för arbetet efter avslutade träffar, med sammanställning av enkäter och rapportering. Och så är de med och utvecklar metoder för att kontinuerligt förbättra arbetet med pappor med olika bakgrund. Det är ett arvoderat förtroendeuppdrag.
Om du är intresserad av att höra mer om vad det innebär kan du kontakta oss här.

Ni är välkomna alla tre! Våra aktiviteter är anpassade för barn upp till fem år, men kommer det äldre barn gör vi vårt bästa för att även hitta på något som de tycker är roligt!

Nej, just till pappaträffarna är inte mammor välkomna. Vill man komma tillsammans med hela familjen så finns våra familjeträffar, dit är alla välkomna! Skälet till att det bara är pappor är för att varje träff brukar innehålla samtal som handlar om just papparollen.

Ni bestämmer själva hur många träffar ni vill gå på!

De flesta av våra deltagare är mammor. Och vi vet att mammor ofta tar det största ansvaret för barnen. Därför tycker vi att det är viktigt att ha särskilda träffar för pappor. Papporna tycker att det känns lättare att komma till dessa, eftersom de då vet att de inte blir den enda pappan.

Det är så otroligt många och varierat att det inte riktigt går att svara på. Under förra året hade vi deltagare som pratade 82 olika språk på pappaträffarna.