Svenska med baby söker arabisktalande samordnare 

Omfattning: Särskild visstidsanställning, heltid.

Villkor: Anställning med stöd av Arbetsförmedlingen, såsom introduktionsjobb el nystartsjobb.

Start: Anställning så snart som möjligt t o m sista dec 2023, med möjlighet till förlängning.

Svenska med baby är en nationell ideell förening som startades för 10 år sedan och vars syfte är att bryta segregationen med fokus på små barn och deras familjer. Föreningens vision är att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Vi skapar mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund för lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Kärnverksamheten är våra föräldragrupper för barn 0–2 år och deras föräldrar. Idag har vi verksamhet på omkring 20 orter runt om i Sverige, med fokus på Stockholmsområdet.

Om rollen

Som samordnare får du arbeta i en växande verksamhet som gör skillnad. Du kommer arbeta nära organisationens andra samordnare, med eget ansvar för egna arbetsområden inom våra föräldragrupper och andra aktiviteter. Fokus för tjänsten är att nå ut, engagera och bjuda in målgruppen till verksamheten genom fysiskt och digitalt uppsökande arbete. Du kommer ha ett särskilt ansvar för att nå arabisktalande småbarnsföräldrar.

Du kommer också bistå i arbetet med att rekrytera och stötta ideellt engagerade gruppledare, samt att hålla kontakt med våra lokala samarbetsorganisationer och följa upp verksamheten. Tillsammans med andra i teamet är du med och bidrar till utvecklingen av vår metod och verksamhet för bästa nytta och effekt för deltagande barn och vuxna.

Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans. Du kommer att jobba tillsammans med kollegor i samordnarteamet. Du får utbildning och stöd för att klara ditt uppdrag och för att utvecklas i tjänsten. Den första tiden arbetar du särskilt nära och får stöd från vår ordinarie arabisktalande samordnare Nashua, innan hon går på föräldraledighet.

Profil

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet och inkluderande samhälle. I rollen som samordnare är det särskilt viktigt att du tycker om människor och att du har god förmåga att skapa kontakt med nya människor och sociala relationer över tid. Du kan arbeta väl i team såväl som att du har god initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt.

Du är ansvarstagande, lösningsfokuserad, strukturerad och flexibel. Du trivs på en arbetsplats med stundtals högt tempo och du har god förmåga att ha flera bollar i luften samtidigt.

Tjänsten riktar sig dig som har rätt till anställningsstöd från Arbetsförmedlingen, såsom introduktionsjobb eller nystartsjobb för dig som är ny i Sverige. För denna tjänst krävs att du kan grundläggande svenska samt att du talar och skriver arabiska. Det är mycket meriterande om du även kan andra språk såsom somaliska eller tigrinja. Vi vill att du har eftergymnasial utbildning samt

relevant arbetslivserfarenhet. Det krävs att du har datavana och att du hanterar Officepaketet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplats och villkor

Svenska med baby är en nationell förening med kontor i Stockholm. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen, med god möjlighet att arbeta på distans.

Tjänsten innebär resor till våra verksamheter runt om i Stockholmsområdet och resor till vår verksamhet runt om i Sverige kan förekomma. Arbetet är på dagtid men tjänsten innefattar även visst arbete på lördagar/helger när vi har verksamhet.

Tjänsten är en särskild visstidsanställning på heltid med start så snart som möjligt och anställning t o m 31 december 2023, med möjlighet till förlängning. Vi har kollektivavtal och tillämpar målstyrd arbetstid. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och på ett år har du rätt till 30 dagars semester. Du har rätt till friskvårdsbidrag, och om du har behov, erbjuds möjlighet att träna svenska på arbetstid.  

Vi erbjuder en vänlig och inkluderande arbetsplats där vi hjälper varandra i arbetet mot gemensamma mål. Du kommer få engagerade kollegor med olika bakgrund och språk.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Sista ansökningsdatum är den 5 april 2023.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Nashua Mouaid, samordnare på Svenska med baby på Nashua@svenskamedbaby.se, 070 090 18 73; eller Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby på emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92.

Pin It on Pinterest