Jobba hos oss

Svenska med baby söker en ekonomiassistent

Omfattning: Visstidsanställning med stöd av Arbetsförmedlingens Nystartsjobb. Start september 2022, 12 månaders anställning med möjlighet till förlängning.

 

Om rollen

Som ekonomiassistent på Svenska med baby kommer du att bistå i arbetet med organisationens ekonomi och administration. Du kommer att jobba arbeta nära vår ekonom och i kontakt med hela teamet. Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans.

Arbetsuppgifter inom ekonomi och administration

 • Bistå ekonomen i arbetet med kvitton och utlägg.
 • Hantera organisationens fikakvitton, och ersätta gruppledare för fikautlägg.
 • Bistå med bokföringen i Fortnox, inklusive se till att intäkter och kostnader ligger på rätt konton och kostnadsställe.
 • Bistå kring fakturering, underlag och uppföljning.
 • Bistå med budgetarbetet.
 • Bistå med ekonomisk rapportering.
 • Digital och fysisk arkivering
 • Hjälpa till med att beställa material och andra inköp.
 • Administration och uppföljande kontakter av vårt program Föräldramatchningen.
 • Hantering av medlemsregister.
 • Bidra till att utveckla nya och mer effektiva rutiner för administrationsarbetet.
 • Andra arbetsuppgifter inom ekonomi- och administration kan tillkomma.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning (ekonom eller motsvarande) samt med relevant arbetslivserfarenhet
 • Goda kunskaper i Excel, samt hanterar övriga Office-paketet väl
 • Grundläggande svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Engagemang i våra sakfrågor
 • Kunskap i engelska och andra språk.
 • Kunskaper i Fortnox

Din profil

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet och inkluderande samhälle. Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team såväl som att du har god att planera och lägga upp ditt eget arbete och arbeta självständigt mot deadlines. Du gillar siffror, är noggrann, strukturerad och trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo.

Tjänsten riktar sig dig som har rätt till anställningsstöd från Arbetsförmedlingen, såsom Nystartsjobb för dig som är ny i Sverige och. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplats och villkor

Svenska med baby är en nationell förening med kontor i Stockholm. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen i Stockholm, med möjlighet att kombinera med distansarbete.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid om 12 månader med möjlighet till förlängning. Vi har kollektivavtal och tillämpar målstyrd arbetstid. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester årligen.

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Deadline för ansökningar är den 21 augusti 2022.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Alma Ferizovic, ekonom, på Alma@svenskamedbaby.se, 073 906 06 58 eller Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby på emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92.

 

Svenska med baby är en ideell, nationell förening som startades för 10 år sedan. Svenska med baby vill att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Genom öppna föräldragrupper och roliga aktiviteter för småbarnsfamiljer med olika bakgrund ger vi plats för lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd för sysselsättning efter föräldraledigheten. Svenska med baby har idag verksamhet på omkring 20 orter runt om i Sverige.

 

Svenska med baby söker ny samordnare till projekt med barnfamiljer från Ukraina

Omfattning: Visstidsanställning med stöd av Arbetsförmedlingens Nystartsjobb. Start omgående/så snart som möjligt, t o m 30 juni 2023 (heltid).

 

Svenska med baby har beviljats medel från Länsstyrelsen i Stockholm för att driva 12-månaders projektet Lek och lär med ukrainska småbarnsfamiljer. Syftet med insatsen är att erbjuda ukrainska barnfamiljer på flykt barnanpassade, trygga mötesplatser för gemenskap, samtal, lek och föräldrastöd. Vi vill bidra till att stötta ukrainska barnfamiljer att orka i längden, hålla hoppet uppe och motverka psykisk ohälsa. Och vi vill ge möjlighet till barnen att fortsätta att vara barn trots den humanitära krisen. Genom insatsen kommer vi också bidra till att småbarnsfamiljer får tillgång till relevant samhällsinformation och kunskap om det svenska samhället och den svenska arbetsmarknaden. Inom ramen för projektet kommer vi erbjuda ukrainska barnfamiljer föräldragrupper och roliga aktiviteter för hela familjen i Stockholmsområdet. Läs mer om vår verksamhet med ukrainska barnfamiljer här https://svenskamedbaby.se/barnfamiljer-fran-ukraina/

Om rollen

Vi letar nu efter dig som ska bli vår samordnare i vårt nya projekt. Som samordnare i vårt nya Ukraina-projekt kommer du att arbeta med projektsamordning för att planera, genomföra och utvärdera våra aktiviteter. Du kommer bistå i rekryteringen och kontakten med våra ideellt engagerade gruppledare. En viktig del av tjänsten är att fysiskt och digitalt uppsökande arbete nå ut och bjuda in målgruppen till våra träffar. Du håller också kontakten med våra lokala medarrangörer och följer upp och stöttar både medarrangörer och volontärer under terminen.

Utöver arbetet inom projektet kommer du även att bistå samordnarteamet inom vår ordinarie verksamhet.

Du kommer att jobba nära våra andra samordnare och tillsammans med hela teamet. Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans.

Profil

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet, inkluderande och jämställt samhälle. Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team såväl som att du har god egen initiativförmåga. Du gillar människor, är ansvarstagande, strukturerad och flexibel, och du trivs på en arbetsplats med stundtals högt tempo. Vi vill att du har datavana och hanterar Office- paketet väl samt sociala medier.

Tjänsten riktar sig dig som är ny i Sverige och som har rätt till anställningsstöd från Arbetsförmedlingen, såsom Nystartsjobb. Tjänsten kräver att du har grundläggande svenska i tal och skrift. Då en central uppgift är att ha nära kontakt med barnfamiljer från Ukraina är det mycket meriterande om du talar ukrainska (alternativt ryska). Vi vill även att du har eftergymnasial utbildning, samt relevant arbetslivserfarenhet ex från socialt arbete el arbete inom civilsamhället. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplats och villkor

Svenska med baby är en nationell förening med kontor i Bagarmossen, Stockholm. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen, med god möjlighet att kombinera med distansarbete.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med start så snart som möjligt och anställning t o m 30 juni 2023. Vi har kollektivavtal och tillämpar målstyrd arbetstid. Vi har målstyrd arbetstid, 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester årligen. På ett år har du rätt till 30 dagars semester.

Tjänsten innebär resor till våra grupper runt om i Stockholmsområdet. Arbetet är på dagtid men tjänsten innefattar även arbete på vissa lördagar då vi har verksamhet.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi går igenom ansökningarna löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 8 augusti.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Liza Eriksson, samordnare på Svenska med baby på Liza@svenskamedbaby.se , 073 985 77 70; eller Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby på emelia@svenskamedbaby.se , 070-979 90 92.

Svenska med baby är en ideell, nationell förening som startades för 10 år sedan. Svenska med baby vill att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Genom öppna föräldragrupper och roliga aktiviteter för småbarnsfamiljer med olika bakgrund ger vi plats för lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd för sysselsättning efter föräldraledigheten. Svenska med baby har idag verksamhet på omkring 20 orter runt om i Sverige.

 

Din nya kollega Liza Eriksson från Ukraina

Translate »

Pin It on Pinterest