Arbetssökande talanger

Här presenterar Svenska med baby arbetssökande talanger

Mariia Krushynska har två examen från Ukraina, en i marknadsföring och en i TV-regi. Hon pratar så gott som flytande engelska och har 15 års erfarenhet av att jobba med media, teater och underhållningsindustrin.

“Jag är duktig på improvisation, jag tar mycket ansvar och jag tycker om att inspirera kollegor och andra medarbetare.”

En av hennes andra styrkor är att organisera, något hon verkligen har fått visa prov på under sin yrkeskarriär.

“Det är viktigt att vara med och skapa en bra atmosfär på arbetsplatsen, en atmosfär som innefattar respekt och vänskap.”

Hon saknar sina tidigare kollegor och pratar med dem med mycket värme.

“Jag är så tacksam gentemot mina tidigare kollegor, jag lärde mig mycket från dem och jag tyckte väldigt mycket om den värld jag befann mig i då. Varje steg jag tog innefattade skådespel, musik och dramaturgi.”

Mariia vill gärna få en praktikplats på ett filmproduktionsbolag och börja som redaktör eller som assistent. Planen är att framöver kunna arbeta som producent, regissör och författare. Hon skulle också kunna tänka sig att fortsätta sin skådespelarkarriär.

Mariia Krushynska deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden, genom Svenska ESF-rådet.

Här kan du hitta mer info om Mariia:

https://www.linkedin.com/in/mariia-krushynska-b69637246 

 

 

Oleksandra Tyutyunnik, från Sevastopol i Ukraina, pratar flytande engelska och har en gedigen bakgrund inom bokföring och IT-management. Hon letar jobb inom bokföring eller management. Hon har dessutom varit chef på ett par olika gårdar och har bred kunskap inom jordbruk, så ett arbete inom den världen är också tänkbart! 

“Jag är mycket motiverad och trivs med att utmanas och utvecklas i arbetet”, säger Oleksandra. “Två av mina mest utmärkande drag är att jag är ärlig och välorganiserad.”

Hon har erfarenhet av att driva projekt från början till slut och har en påfallande stark arbetsmoral.

Hon älskar att arbeta, men har även utanför jobbet mycket hon verkligen älskar, som sonen Mark, familjens hund och svarta havet. Hon stöttar gärna alla i närheten som behöver hjälp, som ukrainarna som bor nära henne. Och vänner och bekanta som är kvar i Ukraina förstås.  

“När jag har tid över tycker jag om att vandra, att orientera och självklart att resa.”

Trots att hennes nya hemland Sverige inte var ett egentligt val, hon behövde ju fly från Ukraina efter Rysslands invasion, trivs hon bra.

“Sverige är verkligen det bästa landet för ett barn att växa upp i. De människor jag har mött här är väldigt vänliga och hjälpsamma. Jag känner mig trygg här, det är det absolut viktigaste för mig just nu.”

Oleksandra Tyutyunnik deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden, genom Svenska ESF-rådet.

Här hittar du mer info om Olkesandra:

https://www.linkedin.com/in/oleksandra-tiutiunnik


Vita Musiienko har tjugo års erfarenhet av skogsbruk och trädgårdsodling. Uppvuxen på en gård i Divychki utanför Kyiv kom intresset för växtlighet naturligt. Hon är mycket engagerad i bevarandet av skogens ekosystem, vilket hennes arbete i Ukraina bidrog till. Vita kan alla aspekter av skogsarbetet, som bedömning av skogsbestånd och planering, plantering, skötsel och vård. Hon har också praktisk erfarenhet av svåra och extrema situationer, som exempelvis utrymning vid skogsbränder.

Hon vill gärna arbeta inom sin bransch, men hon ser den som bred och kan arbeta med utbildning, inom skogsnäringen, trädgård eller annat med naturkoppling.

När Vita pratar om Sverige nämner hon, inte helt oväntat, naturen.

“Sverige är fantastiskt med sina människor och sin natur. Jag tycker verkligen om alla grönaområden och alla sjöar och havet.”

Hennes engelska är inte på topp, men hon lär sig mer och mer för varje dag, liksom svenska förstås.

Hennes arbete är också ett av hennes stora intressen.

“Jag har många intressen, bland annat prydnadsväxter. Jag tycker om att läsa om forskning kring skogsbruk.”

Vita Musiienko deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

Zhanna Elgazzar är radiolog, det vill säga läkare specialiserad inom radiologi. Under den mycket gedigna utbildningen i Dnipro, en av Ukrainas större städer, arbetade hon som sjuksköterska och som apotekare. Hon har, som hon själv säger, stor arbetskapacitet.

När utbildningen var klar tog arbetet som radiolog vid under fem års tid. Zhanna intresserar sig lite extra för innovationer och utveckling inom yrket. Nu söker hon ett jobb i Sverige, allra helst inom den värld där hon har utbildning förstås. Förutom det redan nämnda har hon en utbildning som bildterapeut för både barn och vuxna, något hon gärna skulle vilja arbeta med.

Hon trivs här i landet och det finns mycket hon verkligen uppskattar.

“Jag tycker om den svenska inställningen till barn. Svenskarna tycks älska dem mycket och bryr sig verkligen om dem. “

När Zhanna själv var barn tyckte hon mycket om att spela badminton. Hon minns hur hon skyndade hem för att dricka vatten, för att sedan kunna springa ut igen och fortsätta spela. “Jag skulle vilja komma tillbaka till den där känslan jag hade då, när jag inte kunde se eller kände till några hinder på min väg.”

Zhanna Elgazzar deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

Svenska med baby presenterar arbetssökande talanger:
Möt Olha! En engelsktalande stjärna från Ukraina, med en doktorsexamen i handel och ekonomi.

Olha Freiuk kommer från Kyiv i Ukraina och har en gedigen utbildning inom handel och ekonomi. Hon har en magisterexamen från State University of trade and economics, men inte bara det, hon har också en doktorsexamen inom dessa ämnen. På universitetet utbildade hon studenterna i ämnen som e-handel och sales management.

“Jag är social, har lätt för att anpassa mig och har en kreativ inställning till problemlösning”, säger hon själv. Dessa förmågor har hjälpt henne att snabbt känna sig hemma i Stockholm och i Sverige.

“Det finns många svenska företeelser som jag tycker om, som balansen mellan arbete och fritid, begreppet lagom, affärerna Ikea, HM och ICA Maxi.”

Olha söker främst jobb inom den värld där hon är utbildad, coaching, talent management (att attrahera och rekrytera rätt kompetens och sedan utveckla och behålla den), samt projektmanagement.

Olha Freiuk deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

0 kommentarer

Translate »

Pin It on Pinterest