Arbetssökande talanger

Här presenterar Svenska med baby arbetssökande talanger

”Att arbeta inom redovisning och ekonomi har varit en resa av ständigt lärande,” säger Julia Chubaruk, en driven ekonom med en gedigen erfarenhet inom redovisning och ekonomi.

Julia har sitt ursprung i Kiev, Ukraina och kom till Sverige för lite drygt två år sedan när Ryssland invaderade landet. Med en imponerande akademisk bakgrund, inklusive en magisterexamen i redovisning och revision, har Julia arbetat sig genom branschen och samlat erfarenheter från internationella jättar som DB Schenker och Coral Travel Group.

”Hemligheten bakom min framgång ligger i min noggrannhet med detaljer och min förmåga att trivas i olika team,” säger Julia och understryker vikten av ett gott samarbete och hennes passion för kontinuerlig inlärning.

Just nu arbetar Julia på IT företaget Strikersoft AB. ”Att förstå och anpassa mig till den svenska verksamhetskulturen har varit otroligt givande,” delar Julia entusiastiskt. Eftersom hennes tjänst idag bara är två dagar i veckan vill hon utöka möjligheterna till ytterligare deltidsarbete inom redovisning eller som ekonomiassistent. Julias huvudsakliga språk, förutom ukrainska är engelska.

På fritiden tränarJulia på gymmet, dansar Zumba och umgås mycket med vänner och familj. ”Min hund, Maggie, är mitt hjärta. Djur har en otrolig förmåga att skänka äkta och osjälvisk kärlek,” säger Julia med en varm ton.

För ytterligare kontakt eller möjligheter, nås hon på Linkedin

”Jag skulle verkligen vilja förverkliga min dröm om att arbeta på ett bibliotek”, säger Olena med entusiasm. ”Jag älskar verkligen böcker och att hjälpa människor att hitta den information de behöver. Så just bibliotekarie skulle passa mig perfekt.”

Olena Lymanska föddes i Ukraina, i Odessa-regionen. Efter att ha studerat datavetenskap vid ONPU (Odesa Polytechnic National University) har hennes karriär tagit henne genom flera olika branscher, såsom både handel och spelindustrin. Hon har även arbetat som sekreterare och städare, senast i Sverige. Även om hennes drömyrke är bibliotekarie är hon öppen för de flesta typer av arbeten. Hennes svenska är ännu så länge inte möjlig att använda som arbetsspråk, men Olena bedömer sin engelska kunskap som en solid A1-A2 nivå.

“Jag tycker om att bo i Sverige, mycket tack vare de vänliga invånarna och att det är så naturskönt, men som en person från södern saknar jag ibland värmen”, säger Olena och drar ner mössan över öronen.

På fritiden läser hon mycket böcker, besöker museer och parker, samt tar långa promenader i naturen. Hon tycker om att titta på film, favoritfilmerna inkluderar hela Twilight-serien. Vad gäller böcker har hon just upptäckt författaren Dina Rubina. När hon lagar mat föredrar hon stadiga rätter med potatis och kött i olika varianter och hon tycker också om att baka tårtor i en mängd olika smaker och stilar. Något hon gärna bjuder vännerna på.Men inget av allt det där går förstås upp mot dottern.
“Min dotter är mitt allt och jag älskar att tillbringa kvalitetstid med henne.”

Olena Lymanska deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

För ytterligare kontakt eller möjligheter, nås hon på Linkedin.

Partyka Iuliia har en högre utbildning inom företagsekonomi och i Ukraina arbetade hon med banktjänster: kontohanteringar, analyser av banksektorns marknad och att möta potentiella kunder.

 “Min dröm är att arbeta inom banksektorn, finansiella institutioner och organisationer som är designade för att hjälpa till att öka eller spara kundens pengar och tid.”

 En av Partykas mest utmärkande egenskaper är det som man lite slentrianmässigt kallar “teamplayer”. Men för Partyka är samarbetet verkligen grunden för allt. Går det bra för teamet njuter hon av det, även om hon själv inte har varit direkt inblandad. Att arbeta tillsammans för att nå viktiga mål är det som gör jobbet intressant, menar hon.

 “Mina personliga egenskaper, som är användbara i arbetet, är bland annat analytiskt tänkande, kreativitet, ansvarstagande och förmågan att arbeta i team.  Jag har också god projektledningsförmåga och är snabb på att lära mig nytt. Min engelska är hygglig, jag förstår i stort sett allt, men tränar nu på att bli ännu bättre på att själv uttrycka mig.”

När Partyka ska berätta om vad hon uppskattade mest på sitt tidigare arbete kommer det där med samarbetet med kollegorna upp igen. Förstås.

“Det mest positiva för mig var kommunikationen med kollegorna och möjligheten att använda mina förmågor för att lösa uppsatta uppgifter och mål.”

Hon trivs i Sverige, även om flytten hit inte var självvald.

“Jag är imponerad av den progressiva inställningen till ekologi, social rättvisa och innovation. Dessutom är Sveriges landskap oerhört vackra och unika och kulturen är historiskt imponerande och intressant.”

När hon inte jobbar gillar hon att idrotta, läsa böcker, lyssna på musik och resa.  Hon värdesätter också tid med familj och vänner.

“Och så gillar jag att se historiska filmer och deckare baserade på verkliga händelser. Det stimulerar tankarna och ger en djupare uppskattning av det förflutna.”

Partyka Iuliia deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

LinkedIn: https://bit.ly/3Kal97s

”Jag är genuint tacksam över möjligheten att få bo i ett så välkomnande och progressivt land som Sverige. Det ökar min motivation att få bidra med mina färdigheter!”

Natalia Sahaidak kommer från Ternopil i Ukraina och flydde till Sverige på grund av det pågående kriget i hemlandet.. 

“Med en master i ekonomiförvaltning har jag en stark förankring i ämnet och jag utvecklas ständigt.”

Natalia anpassar sig lätt och har arbetat med finansförvaltning inom olika branscher, som försäkringar, försäljning och IT. Hon har dessutom lärt sig HTML, CSS och JavaScript.

“Den erfarenhet de olika branscherna gett har bland annat inneburit en utveckling av min tekniska expertis, en utmärkt kommunikationsförmåga, samt en stark känsla för detaljer.”

Natalia pratar flytande engelska och har inga problem att arbeta i en internationell miljö, med engelska som huvudsakligt språk. Hon håller dessutom som bäst på att lära sig svenska, eftersom hon menar att det är en av de viktigaste delarna för att kunna integreras i det svenska samhället.

 “Nu när jag bor här i Stockholm vill jag förstås kunna använda mina färdigheter här på bästa sätt. Jag har en osviklig vilja att bidra med min kunskap och mina personliga styrkor i ett intressant företag.”

LinkedIn: https://bit.ly/3Kal97s

Nataia Sahaidak deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

“Jag har en stark vilja att arbeta och utvecklas och strävar alltid mot nya mål. Jag lär mig ständigt nya teknologier och utökar min kunskap. “

Oksana Torina är öppen för nya möjligheter och intressanta projekt och söker jobb inom analys eller front-end-utveckling. Hon kommer från Ukraina, har en ingenjörsutbildning från National University of Food Technologies och har under de senaste åtta åren arbetat inom marknadsföring och dataanalys. 

“Jag har erfarenhet inom olika branscher, har goda analytiska färdigheter och erfarenhet av att arbeta med stora databaser, skapa rapporter och instrumentpaneler (Excel, Power BI).”

“Just nu studerar jag  front-end-utveckling: HTML/CSS/JavaScript/React/Tailwind CSS|Bootstrap. Jag har haft en praktikplats som gav mig en fantastisk möjlighet att lära mig mycket nytt inom utveckling!”

Oksanas engelska är på en mellannivå och hon fortsätter aktivt att studera. Hennes svenska är på grundläggande nivå..Hon bor för närvarande i Stockholm, tycker om Sverige  och tycker om människorna här.

“Alla är hjälpsamma och vänliga. Många stöttar Ukraina och oss ukrainare.”

När hon är ledig rör hon gärna på sig, yoga och promenader är några favoriter.

“Och så tränar jag något som är helt nytt för mig; boxning!”

LinkedIn: https://bit.ly/44sD1Tu

Oksana Torina deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.“Jag är kreativ, har bra kommunikationsfärdigheter och analytiska färdigheter och har lätt för att lära nytt.”

Kristina Paderina är 27 år, kommer från Odessa i Ukraina och studerade ekonomi där, hennes fokus var redovisning och revision.

“Medan jag pluggade jobbade jag med administration, sedan kom jag också in på marknadsföring.”

Efter att hon var klar med sina studier jobbade hon några år med marknadsföring, i huvudsak med sociala medier. Hon vet hur man ska väcka uppmärksamhet, kan analysera varenda klick och följer nogsamt med i den snabba utvecklingen.

Kristina är mycket ansvarstagande både vad det gäller det egna arbetet och företaget i sin helhet.

Hon tycker om att komma upp med idéer kring marknadsföring som bottnar i ekonomiska analyser, sätta mål och se till att nå dem.

Hennes engelska är flytande, hon har inga problem att arbeta med engelska som huvudspråk. Allra helst vill Kristina arbeta inom en kreativ bransch, som marknadsföring, men hon är också öppen för andra förslag.

Även när hon inte arbetar är hon igång: hon läser psykologiböcker och romaner, tittar på film, åker till stranden eller tar en promenad. 

Här hittar du Kristina på Linkedin: bit.ly/3PFyVm7

Kristina Paderina deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

“Det bästa som finns är när resultatet av ett arbete blir bättre än planerat.”

Ihor Buchenko är en skicklig hantverkare från Lviv i Ukraina. Han har en gedigen utbildning inom maskinteknik och har arbetat inom ett par olika branscher, bland annat har han restaurerat äldre dörrar, trappor, möbler och husdetaljer. 

“Jag är bra på att planera mitt arbete”, berättar Ihor. “Jag är mycket tålmodig och lugn, har en väl utvecklad förmåga att lyssna.”

Han kan inte ha ett arbete som innefattar höjder eller tunga lyft, men annars är han öppen för det mesta. Han pratar inte engelska, det var inget hans generation fick lära sig, men han låter inte det hindra honom från att kommunicera med människor här. Gester och blickar och Google translate möjliggör det.

Han kom till Sverige på grund av kriget i Ukraina, men tycker om sitt nya hemland, trots att det inte var ett egentligt val för honom att lämna sitt riktiga hemland.

“Sverige är ett vackert land med underbar natur. Människorna och allting de gör är systematiskt och lugnt. Jag tycker om enkelheten och att allt är pålitligt.”

Han trivs med att gå runt i Gamla stans gränder och titta på de åldrande byggnaderna, men trivs lika bra i lugnet i skogarna utanför staden. För att hålla sig i form spelar han pingis och badminton och njuter av långa simturer.

Här hittar du Ihor på LinkedIn: bit.ly/3oRylGZ

 Yuliia Mustafin deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

Här presenteras en Frontend Developer med breda kunskaper inom HTML/CSS, JavaScript, TypeScript, React och Angular. Och en stark vilja att vara med och driva utvecklingen inom tech-sektorn. 

Yuliia Mustafin kommer från Kiev, Ukraina och har en passion för lärande och personlig utveckling. Den har fått henne att uppnå ett av drömmålen: en kandidat- och masterexamen i juridik och redovisning från Kyiv National University of Trade and Economics.

Yuliias imponerande studier har gett henne en minst lika imponerande meriter. “Genom mina olika roller har jag skaffat mig värdefulla erfarenheter och kunskaper. Jag har arbetat som biträdande chefsredovisningsekonom på Nissan Motor Ukr., bidragit till regeringens verksamhet som ledande specialist på The Secretariat of the Cabinet of Ministers of Ukraine och har även spelat en viktig roll i Ukrainas integration i EU genom att organisera upphandlingsevenemang för EU och NATO.”

Sedan Yuliia kom till Sverige har hon bland annat arbetat som Frontend Developer på SongSay i Stockholm, där hon har utvecklat webbsidor med användarvänlighet och estetik i fokus. Hennes mål är att fortsätta skapa webbplatser som ger en givande användarupplevelse.

 Livet är ju förstås inte bara arbete och hon har fullt upp även på sin fritid. “Jag brinner för volontärarbete, speciellt inom tech-branschen för att främja mångfald. Och så tränar jag, reser och fördjupar mig i böcker.” Just nu letar Yuliia efter nya spännande möjligheter som Frontend Developer. “Jag har breda kunskaper inom HTML/CSS, JavaScript, TypeScript, React och Angular och ser fram emot att bidra till innovativa projekt och att utveckla Sveriges blomstrande tech-bransch.”

Här hittar du Yuliia på LinkedIn: bit.ly/3oRylGZ

 Yuliia Mustafin deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

Mariia Krushynska har två examen från Ukraina, en i marknadsföring och en i TV-regi. Hon pratar så gott som flytande engelska och har 15 års erfarenhet av att jobba med media, teater och underhållningsindustrin.

“Jag är duktig på improvisation, jag tar mycket ansvar och jag tycker om att inspirera kollegor och andra medarbetare.”

En av hennes andra styrkor är att organisera, något hon verkligen har fått visa prov på under sin yrkeskarriär.

“Det är viktigt att vara med och skapa en bra atmosfär på arbetsplatsen, en atmosfär som innefattar respekt och vänskap.”

Hon saknar sina tidigare kollegor och pratar med dem med mycket värme.

“Jag är så tacksam gentemot mina tidigare kollegor, jag lärde mig mycket från dem och jag tyckte väldigt mycket om den värld jag befann mig i då. Varje steg jag tog innefattade skådespel, musik och dramaturgi.”

Mariia vill gärna få en praktikplats på ett filmproduktionsbolag och börja som redaktör eller som assistent. Planen är att framöver kunna arbeta som producent, regissör och författare. Hon skulle också kunna tänka sig att fortsätta sin skådespelarkarriär.

Mariia Krushynska deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden, genom Svenska ESF-rådet.

Här kan du hitta mer info om Mariia:

https://www.linkedin.com/in/mariia-krushynska-b69637246 

Oleksandra Tyutyunnik, från Sevastopol i Ukraina, pratar flytande engelska och har en gedigen bakgrund inom bokföring och IT-management. Hon letar jobb inom bokföring eller management. Hon har dessutom varit chef på ett par olika gårdar och har bred kunskap inom jordbruk, så ett arbete inom den världen är också tänkbart! 

“Jag är mycket motiverad och trivs med att utmanas och utvecklas i arbetet”, säger Oleksandra. “Två av mina mest utmärkande drag är att jag är ärlig och välorganiserad.”

Hon har erfarenhet av att driva projekt från början till slut och har en påfallande stark arbetsmoral.

Hon älskar att arbeta, men har även utanför jobbet mycket hon verkligen älskar, som sonen Mark, familjens hund och svarta havet. Hon stöttar gärna alla i närheten som behöver hjälp, som ukrainarna som bor nära henne. Och vänner och bekanta som är kvar i Ukraina förstås.  

“När jag har tid över tycker jag om att vandra, att orientera och självklart att resa.”

Trots att hennes nya hemland Sverige inte var ett egentligt val, hon behövde ju fly från Ukraina efter Rysslands invasion, trivs hon bra.

“Sverige är verkligen det bästa landet för ett barn att växa upp i. De människor jag har mött här är väldigt vänliga och hjälpsamma. Jag känner mig trygg här, det är det absolut viktigaste för mig just nu.”

Oleksandra Tyutyunnik deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden, genom Svenska ESF-rådet.

Här hittar du mer info om Olkesandra:

https://www.linkedin.com/in/oleksandra-tiutiunnik


Vita Musiienko har tjugo års erfarenhet av skogsbruk och trädgårdsodling. Uppvuxen på en gård i Divychki utanför Kyiv kom intresset för växtlighet naturligt. Hon är mycket engagerad i bevarandet av skogens ekosystem, vilket hennes arbete i Ukraina bidrog till. Vita kan alla aspekter av skogsarbetet, som bedömning av skogsbestånd och planering, plantering, skötsel och vård. Hon har också praktisk erfarenhet av svåra och extrema situationer, som exempelvis utrymning vid skogsbränder.

Hon vill gärna arbeta inom sin bransch, men hon ser den som bred och kan arbeta med utbildning, inom skogsnäringen, trädgård eller annat med naturkoppling.

När Vita pratar om Sverige nämner hon, inte helt oväntat, naturen.

“Sverige är fantastiskt med sina människor och sin natur. Jag tycker verkligen om alla grönaområden och alla sjöar och havet.”

Hennes engelska är inte på topp, men hon lär sig mer och mer för varje dag, liksom svenska förstås.

Hennes arbete är också ett av hennes stora intressen.

“Jag har många intressen, bland annat prydnadsväxter. Jag tycker om att läsa om forskning kring skogsbruk.”

Vita Musiienko deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

Zhanna Elgazzar är radiolog, det vill säga läkare specialiserad inom radiologi. Under den mycket gedigna utbildningen i Dnipro, en av Ukrainas större städer, arbetade hon som sjuksköterska och som apotekare. Hon har, som hon själv säger, stor arbetskapacitet.

När utbildningen var klar tog arbetet som radiolog vid under fem års tid. Zhanna intresserar sig lite extra för innovationer och utveckling inom yrket. Nu söker hon ett jobb i Sverige, allra helst inom den värld där hon har utbildning förstås. Förutom det redan nämnda har hon en utbildning som bildterapeut för både barn och vuxna, något hon gärna skulle vilja arbeta med.

Hon trivs här i landet och det finns mycket hon verkligen uppskattar.

“Jag tycker om den svenska inställningen till barn. Svenskarna tycks älska dem mycket och bryr sig verkligen om dem. “

När Zhanna själv var barn tyckte hon mycket om att spela badminton. Hon minns hur hon skyndade hem för att dricka vatten, för att sedan kunna springa ut igen och fortsätta spela. “Jag skulle vilja komma tillbaka till den där känslan jag hade då, när jag inte kunde se eller kände till några hinder på min väg.”

Zhanna Elgazzar deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

Svenska med baby presenterar arbetssökande talanger:
Möt Olha! En engelsktalande stjärna från Ukraina, med en doktorsexamen i handel och ekonomi.

Olha Freiuk kommer från Kyiv i Ukraina och har en gedigen utbildning inom handel och ekonomi. Hon har en magisterexamen från State University of trade and economics, men inte bara det, hon har också en doktorsexamen inom dessa ämnen. På universitetet utbildade hon studenterna i ämnen som e-handel och sales management.

“Jag är social, har lätt för att anpassa mig och har en kreativ inställning till problemlösning”, säger hon själv. Dessa förmågor har hjälpt henne att snabbt känna sig hemma i Stockholm och i Sverige.

“Det finns många svenska företeelser som jag tycker om, som balansen mellan arbete och fritid, begreppet lagom, affärerna Ikea, HM och ICA Maxi.”

Olha söker främst jobb inom den värld där hon är utbildad, coaching, talent management (att attrahera och rekrytera rätt kompetens och sedan utveckla och behålla den), samt projektmanagement.

Olha Freiuk deltar i det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest