Vår historia

Sedan starten i Stockholm i slutet av 2012 har Svenska med baby haft över 60 000 besök (räknat i vuxna och barn), med deltagare från över 323 olika bostadsområden och med ursprung i mer än 110 länder. Många och nöjda deltagare, stor mediebevakning och förfrågningar från hela Sverige om att expandera verksamheten vittnar om att Svenska med baby behövs på fler platser – och för en lång tid framöver.

Svenska med baby startades av då föräldralediga Karin Bruce och Ylva Strander och drevs fram till sommaren 2016 av Anna Libietis, med föreningen Internationella Bekantskaper som huvudman.

Nu har Svenska med baby vuxit till en nationell organisation som bedrivit verksamhet i över 10 kommuner runt om i Sverige. I dag, år 2021, bedriver verksamhet i 8 olika kommuner med 15 aktiva föräldragrupper, 2 familjelördagar och sedan våren 2020 en nationell digital föräldragrupp.

Sedan hösten 2019 är Emelia Frennmark verksamhetschef.

År 2014 tilldelades Svenska med baby priserna ”Årets Wendela” och Stockholms läns landstingspris för arbete mot främlingsfientlighet och rasism.

Under 2015 tilldelades Svenska med baby ”Martin Luther King priset”.

Nästa år firar vi dessutom 10 års jubileum!

 

Pin It on Pinterest