Noor Abo Hassan har varit samordnare för pappagrupperna och vet hur det är att vara ny i Sverige.
”Det bästa med träffarna är att man får möjlighet till att träffa andra pappor med olika bakgrunder, som man kan dela erfarenheter med.”

Noor Abo Hassan är 32 år och kommer ifrån Syrien. Han har bott i Sverige i fem år och har en dotter som är 3 år.

”Det är viktigt att det finns möten som gör det enklare för nya i Sverige att träffa andra. För då lär man känna andra samtidigt som man övar på språket. För mig var det svårt att träffa etablerade pappor eftersom jag kunde inte språket så bra. Det är inte så enkelt som ny i Sverige att börja prata med andra. ”

”Språket är nyckeln till allt i Sverige.”

”Pappagrupperna är viktiga eftersom här får nya i Sverige en chans till att träffa etablerade pappor och öva på språket. På träffarna kan du träffa andra pappor med olika bakgrunder, träna på språket och hitta vänner för livet. Träffarna erbjuder också roliga aktiviteter som vi pappor kan göra tillsammans med våra barn.”

”Jag rekommenderar alla pappor att komma till Pappagrupperna.”

”Det är roliga möten för både vuxna och barn. Jag har skapat fina minnen och lärt känna andra pappor. Jag vet att de flesta pappor som är föräldralediga letar efter de här mötena. De behöver veta att pappagrupperna finns och då kommer de att komma.”

Svenska med babys Pappagrupper är pilotprojekt som görs tillsammans med MÄN och med stöd från Postkodstiftelsen. Pappagrupperna riktar sig nyanlända, utlandsfödda och etablerade småbarnspappor och deras barn. Läs mer om Pappagrupperna här, https://svenskamedbaby.se/pappagrupper/

Pin It on Pinterest

Share This