I dag är det den internationella glädjedagen. En dag att tänka lite extra på vad lycka, glädje och välbefinnande är och dess betydelse för människor och hållbar utveckling. För visst är det viktigt att vi alla mår bra och trivs med oss själva och vår vardag. Det finns saker som skiljer oss människor åt, som olika språk, intressen, ideologier, hur vi klär oss och vad vi gillar för mat, men mer än hur olika vi är, är vi lika. Något som är lika för alla människor är att vi vill må bra. Känna glädje, lycka, trygghet och harmoni – och det är viktigt, inte som en krydda i tillvaron utan ett viktigt behov.

Att ge glädje ger glädje tillbaka!

Det kanske låter som en klyscha, men visst är det sant – att ge glädje ger glädje tillbaka! Att ge och hjälpa andra skapar positiva känslor hos både den som får och faktiskt, ännu mer hos den som ger. Vi kan alltså enkelt bidra till glädje, en positiv utveckling för människor och samhället samtidigt som vi själva stärker vår egen lyckobank.

Gruppledare och deltagare ger av sina erfarenheter, kunskap och hjälper varandra.

Att hjälpa och stärka varandra är just vad alla engagerade på Svenska med baby gör i våra öppna föräldragrupper. Gruppledare och deltagare ger av sina erfarenheter, kunskap och hjälper varandra. Hjälper varandra med tips om barnmat och om sömn, med kontakter, hjälper varandra med språkträning, ger stöd i föräldraskapet eller att förstå samhället. Det är ett ömsesidigt utbyte, ett ömsesidigt givande och tagande som skapar glädje – i det stora och det lilla. 

”Det är jättebra här – för barnen och för min fru och för mig. Här har vi alla små barn och de andra föräldralediga kanske kan mer om barn eller tvärtom, att vi kanske kan lite mer och kan ge lite råd. Det är jättebra för nya föräldrar om de kommer hit och kanske lär sig något eller kan lära ut något till andra med”, säger Revaz som är deltagare på öppna föräldragruppen i Jönköping.

Glädje, lycka, solidaritet och välbefinnande ska finnas under årets alla 365 dagar (eller som i år, 366 dagar), men just i dag kan vi tänka lite extra på hur vi kan ge och samtidigt få glädje och varför det är så viktigt för vårt samhälle och världen. 

Tack alla engagerade gruppledare och deltagare som varje dag delar med sig av sig själva och ger just – glädje!   

 

Pin It on Pinterest

Share This