Familjehelg för ökad trivsel
“Jag vill göra allt! Först vill jag måla, sedan vill jag plantera frön, sedan vill jag fika, sedan vill jag gå tipspromenaden!” En mycket entusiastisk liten deltagare under lördagens familjeträff i Rågsved.Svenska med baby ordnade aktivitetsdagar i två Stockholmsområden under helgen som gick, i samarbete med Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem. Den första som sagt i Rågsved, den andra i Rinkeby. Båda välbesökta! Tanken var att både vuxna och barn skulle få chansen att träffa nya grannar, prata om sitt bostadsområde, göra roliga saker tillsammans och helt enkelt njuta av de gemensamma aktiviteterna.


“Det är väldigt kul att träffa andra familjer som bor nära oss och som vi inte har träffat tidigare”, sa en nöjd pappa. “Att bara börja prata med sådana man inte känner kan ju vara svårt, men här känns det naturligt. Och det ger verkligen en ökad trygghet att lära känna fler i det område där man bor.”

     
Sara Wallin, hållbarhetschef på Svenska Bostäder, berättar att de under lång tid har erbjudit sommaraktiviteter för barn och ungdomar runt om i deras bostadsområden, för att fler ska få chansen att uppleva en meningsfull sommar.
“Därför är vi nu extra glada över att vi kunde erbjuda aktiviteter  som passade våra allra minsta hyresgäster”.
Hållbarhetsutvecklaren på Stockholmshem, Jonas Dreyfert, menar att det finns ett stort mervärde för hyresgästerna med helgens aktiviteter.
“Genom att grannar med olika bakgrund lär känna varandra genom barnen, med kreativitet och språk som viktiga verktyg, vill vi bidra till att stärka samhörighet, trivsel och trygghet.”
Elin Sundqvist, trygghetsstrateg Familjebostäder håller med.
”Tillsammans med Svenska med Baby möjliggör vi för samtal och umgänge mellan barn och föräldrar med olika bakgrund. Samhörighet grannar emellan är en bra grund för tryggare bostadsområden.”


När aktiviteterna avslutades den första dagen i Rågsved, ballonger delades ut och teckningar stoppades ner i väskor för att tas med hem, kom en av de små deltagarna fram.
“När kommer ni nästa gång”, frågade han ivrigt, vilket var ett fint betyg på dagens familjeträff.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This