”Vi går på Svenska med baby för att träna svenska, men också för sammanhanget, att dela erfarenheter med andra föräldrar och barn. Även vår son lär sig av att vara kring andra barn, till exempel träna på att krypa och att interagera med andra barn.

Vi kommer hit för att vår son ska få träffa andra barn men också för att lära känna andra kulturer, lära sig om andra, hjälpa varandra och att umgås. Nya svenskar får lära sig mer svenska och jag får lära mig mer om dem. Vi tycker om att komma hit för att det är interagerande och ett bra sammanhang för någon som kommer från utlandet men har fått barn i Sverige, man får lära sig språket och ens barn får lära sig sånger och lekar och interagera med andra barn och vuxna. Det är bra för både föräldrarna och barnen.

Det är också bra är att trots olika slags människor, med olika kulturer, språk och bakgrunder har vi alla något gemensamt; barnen. Det är så kul att se dem leka tillsammans”

Clay: ”Jag talade mina första ord på svenska här och det kändes så bra att känna att jag lärt mig prata lite tack vare personalen och andra föräldrar. Jag har också fått möjlighet att dela med mig av min erfarenhet av dans.  Och så är det så roligt att se mitt barn när han är så glad tillsammans med andra barn”

Emma och Clay med sonen Bryan, deltagare, Rågsved VT19

Pin It on Pinterest

Share This