Rim Shahin, deltagare i Angered VT19.

Rim Shahin kom till Sverige för tre år sedan från Syrien för att studera en master i mjukvaruutveckling på Chalmers universitet.  Hennes man hade kommit för året innan hade när hon blivit färdig och väntade barn börjat forska.

I februari blev hon rekommenderad av sin granne som var gruppledare, att ta med sin son och komma och delta i Svenska med baby gruppen i Angered.  Sen dess har hon så länge Bassam varit frisk, en gång i veckan tagit först bussen och sen Spårvagnen i 50 minuter enkel väg för att ta sig till veckoträffarna.

” Jag gillar att det alltid är olika deltagare som kommer, och att vi alltid har ett nytt ämne att prata om”

Rim berättar också att det är väldigt bra för Bassam 7,5 månad som blir mer social med andra barn och mer aktiv. 

” Svenska med babyträffarna känns som en tryggplats för barnen med en matta de kan vara på och anpassade leksaker och också god och väldigt generös fika! ”

Att gå på Svenska med babyträffarna i Angered har även utvecklat både Rims kulturella medvetenhet, förbättrat hennes svenska och gett henne ett större socialt nätverk.

” Jag blir uppmuntrad från mina vänner i gruppen att lära mig svenska och att öva på att prata.  Jag märker att det hjälper och att jag får ett nytt socialt nätverk här där jag träffar trevliga mammor och pappor. Det är kul att höra om kulturella skillnader och prata om mat, sömn, och lära av varandra om olika teman.”

Rim är tydligt tacksam för en av gruppledarna Maria.

” Varje ord gör en skillnad. Det var en bra sak som Maria gjorde, att hon försökte rätta oss som tränade på svenska genom att berätta om nya ord ett ord som vi kunde lära oss. Ibland skrev hon ner det så att vi kunde minnas det bättre. Hon uppmuntrade oss att prata och hjälpte oss sedan så att det blev rätt.

Rim var en av dem som följde med på terminens aktivitet med baby på Alfons Åbergs kulturhus och tyckte att det var roligt att få möjligheten att besöka ett annars väldigt dyrt museum med Bassam. 

#småbarnsförälder #aktivitetmedbebis #aktivitetmedbaby #bebisaktivitet #mammagrupp #pappagrupp #föräldraledig #fikamedbaby #föräldrastöd #föräldrasupport #träffaandraföräldralediga #ifsmedbebis #tränasvenskamedbaby #språkinlärningmedbaby #deltagaresvenskamedbaby #svenskamedbaby

Pin It on Pinterest

Share This