Från Kharkiv till Sverige

Maria, som ursprungligen kommer från Kharkiv, befann sig inför ett avgörande beslut under sin ettåriga vistelse i Sverige. Trots att hon först hade planerat att återvända till Ukraina, ändrade hon sig på grund av säkerhetsläget och kriget, särskilt med tanke på sina två barn i åldrarna 13 och 18 år

.

Maria insåg vikten av språkkunskaper och har nyligen påbörjat en intensiv svenska språkkurs för att framgångsrikt kunna integrera sig i det svenska samhället. I Ukraina arbetade Maria som försäljare inom olika områden, inklusive produkter och kläder. Under en företagspresentation från ISS Facility Services, ett av Sveriges största serviceföretag, blev hon verkligen imponerad av företagets globala räckvidd och den personliga tillväxtpotential de erbjöd. Hon var även imponerad av den varma och öppna atmosfären som präglade anställningsintervjun. Deras övertygelse om att engagerade medarbetare verkligen kan göra skillnad gjorde intryck på henne. Maria lockades av möjligheten till stabila arbetstider och ett ansvarsfullt arbete inom detta företag.

Maria hoppas nu på möjligheten att få sitt första jobb på ISS. Hon tror att det kan ge henne en trygg framtid och att det kommer att öppna dörrar i sitt nya hemland. Hon är djupt berörd av den inkluderande attityden hos det svenska folket. Den vänlighet och känsla av gemenskap som hon har upplevt har gett henne inspiration att vilja ge tillbaka till det svenska samhället.

Denna nätverksträff möjliggjordes genom det projekt som Svenska med baby driver för ukrainare, finansierat av Europeiska Socialfonden, genom Svenska ESF-rådet.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This