Sarah Parman driver dansföretaget Lalalas Company och var gäst på Familjelördag i Rinkeby.

Genom dansen kan vi uttrycka oss utan att använda ett enda ord, vi kan sprida men även få glädje genom dansen, precis som självförtroende och styrka. Det gäller både små och stora. Någon som vet det är dansaren Sarah Parman som driver Lalalas Company som visar vuxna och barn danser och dansglädje. Ibland bjuder vi in gäster till våra familjelördagar och i höst var Sarah bland annat gäst på Rinkebys familjelördag, läs hennes upplevelse som gäst!

”Att vara gäst var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till! Jag är en person som älskar rörelse med fokus på glädje och utan krav, och när personer i olika åldrar dansar tillsammans är det oftast just så som dansen blir. Jag fick också höra att temat för träffen var självkänsla och det är jättebra för min dans har alltid fokus på det. Att man ska känna sig bra som man är utan att hela tiden jämföra sig med andra och ständigt tänka att man måste bli bättre för att duga.”

”Jag kom för att få inspiration och få träffa nya människor”

”Jag kom för att få inspiration och få träffa nya människor och jag fick ett jättefint mottagande av Svenska med baby och även alla människor som kommit på träffen. Det kändes som att det var en avslappnad stämning och barnen hade redan börjat dansa innan jag satte på musiken!”

Sarah visar danssteg i solen, gruppledaren Therese med dottern hänger på!
Barn, föräldrar, gruppledare och arrangörer dansade och gjorde roliga danslekar tillsammans i Parkleken Rinken. 

”Jag såg till exempel att flera personer gillade att skapa egna steg när de fick chansen att prova! Några vågade inte riktigt men jag sa att det var helt okej hur man än kände. Det är viktigt att man gör det som känns bra och vågar man inte nu så kanske man vågar sen om man kontinuerligt får tillfällen till det i en trygg omgivning.” 

Under höstterminen har vi jobbat med att utveckla familjelördagarna i Rinkeby och har utökat antal träffar.

”Det finns flera aspekter som jag tycker är bra med familjelördagar på Svenska med baby. För det första är det gratis och det betyder att alla som vill kan komma. Har man till exempel en stor familj blir det genast väldigt dyrt om man ska gå på ett museum eller någon annan aktivitet och det känns väldigt inkluderande för alla oavsett ekonomi när det är gratis. Det andra är att man får chansen att träffa nya personer samtidigt som man har kvalitetstid med sin familj. Det tredje är att det är en bra chans för de som vill träna sin svenska. För att lära sig ett språk bra så är det viktigt att man får chansen att tala det med andra.”

”Sist men inte minst så är det ett jättehärligt gäng som jobbar i Rinkeby, så det är väldigt bra att det blivit utökade träffar!” 

Efter träffen den 14 november skärptes riktlinjerna ytterligare med anledning av den ökade spridningen av covid-19 i Stockholm. Svenska med baby anpassar sina aktiviteter efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har ställt in terminens sista två Familjelördagar utomhus, men ersatt dem med anpassade alternativ, i samarbete med Rinkeby folkets hus.   

Pin It on Pinterest

Share This