Alejandra Marroquin, kommunikatör på Svenska med baby.

Jag heter Alejandra Marroquin och är ny kommunikatör på Svenska med baby. Jag kommer från Karlskrona men flyttade till Stockholm för ett halvår sedan. Som kommunikatör är jag i början av min karriär och jag brinner för att skapa kreativt innehåll som engagerar människor.

“Jag vill att alla får den möjligheten som jag och min bror fick.”

Min mamma kom till Karlskrona från Guatemala när hon var 20 år med mig och min storebror. För att göra det enklare för min mamma att lära sig svenska och studera fick jag och min bror en stödfamilj som skulle göra det enklare för oss att komma in i samhället. Hos stödfamiljen utvecklades vår språkutveckling och vi fick en inblick i hur det ser ut hos en etablerad familj i Sverige. Det gjorde det enklare för vår familj att komma in i samhället. Min stödfamilj betyder allt för mig än idag och min familj är tacksamma över att vi fick möjligheten att lära känna dem och tillsammans med dem, bli en ännu större familj. 

Uppväxten för mig och min bror blev tryggare eftersom vi fick växa upp med en extra familj som hjälpte oss att känna oss hemma i Sverige och välkomna. Jag vill att alla får den möjligheten som jag och min bror fick. Därför vill jag genom mitt arbete på Svenska med baby se till att andra småbarnsfamiljer, som befinner sig i en liknande situation, också får goda möjligheter till att känna sig välkomna. Jag tycker även att det är ett bra sätt för att bryta segregationen.

“Det ska bli kul att arbeta med något jag kan relatera till och ha en stor passion för.”

Jag står bakom Svenska med babys värderingar och det ska bli kul att arbeta med något jag kan relatera till och ha en stor passion för.

Vänliga hälsningar,

Alejandra Marroquin, kommunikatör, Svenska med baby.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This