Medarrangör från Sundsvalls stadsbibliotek och gruppledare med sina bebisar, VT20.
För att uppmärksamma internationella kvinnodagen, i dag den 8 mars, vill vi lyfta kvinnorna som engagerar sig för att bryta segregationen och skapa tryggare samhällen – för barn och vuxna.

Svenska med babys arbete bygger på deltagande och det ideella engagemanget. Det är våra volontära gruppledare som planerar innehållet på våra öppna föräldragrupper och som leder träffarna. Utan våra volontärer, deltagare och medarrangörer, skulle inte vår verksamhet fungera. Vi hade inte heller kunnat erbjuda trygga mötesplatser för nya och etablerade föräldrar och barn i Sverige. Vår vision om ett öppet samhälle, där föräldrar och barn med olika bakgrund möts i vardagen och där alla är inkluderade, delaktiga och välkomna hade inte kunnat eftersträvas.

Bland våra gruppledare för öppna föräldragrupperna, digitala föräldraträffarna och familjelördagarna finns både mammor och pappor, kvinnor och män och alla är lika välkomna att engagera sig. 

89 kvinnor!

Men i dag vill vi lyfta alla de kvinnor som engagerar sig ideellt som gruppledare för Svenska med baby och gör en otrolig insats för att skapa tryggare och mer inkluderande samhällen. Under år 2020 hade vi 94 fantastiska gruppledare och av dem var hela 89 gruppledare kvinnor!

Med en bebis på armen

Tack alla starka och drivna kvinnor, som med en bebis på armen orkar och vill engagera sig ideellt för ett bättre samhälle där vi tar hand om varandra, hjälper varandra och bygger upp gemenskap.  

Vill du också bli gruppledare? Välkommen med din ansökan!

Pin It on Pinterest

Share This