Sayed Mohammad Jalil, samordnare på Svenska med baby.

Jag heter Sayed Mohammad Jalil och är ny samordnare för Pappagrupperna på Svenska med baby! Jag kommer från Afghanistan och har bott i Sverige i 3 år. I Afghanistan arbetade jag som programassistent med USAID (United State Agency for International) och som projektansvarig i kommunen i Kabul. Innan jag kom till Sverige studerade jag en magisterutbildning på ett universitet i Japan.

”Det här är mitt första jobb i Sverige

Jag är glad över att få arbeta som samordnare på Svenska med baby. Jag är själv en utlandsfödd pappa med två små barn och jag förstår vikten av ett jämställt föräldraskap. Att få arbeta med en målgrupp som jag kan relatera till känns spännande. 

”Ett jämställt föräldraskap är viktigt för mig.”

Det ska bli spännande att få möjligheten till att arbeta med något som är betydelsefullt för mig och samhället. Genom mitt arbete på Svenska med baby vill jag ge alla nyanlända och asylsökande en möjlighet till att utveckla sitt språk och hitta ett nätverk.

Varma hälsningar,
Sayed Mohammad Jalil.

Dima Dwaer, samordnare på Svenska med baby.

Jag heter Dima Dweiar och påbörjar ett nytt äventyr som samordnare på Svenska med baby. Jag kommer från Syrien och har bott i Sverige i 4 år. Jag har en lärarbakgrund med mig från Syrien.

”Jag vet själv hur det är att vara ny i Sverige.”

När jag kom till Sverige så var allt nytt för mig. Det var lite läskigt eftersom jag inte visste hur samhället fungerade och jag kunde inte språket. När jag var mammaledig med mitt andra barn så hittade jag Svenska med baby och blev gruppledare i Värmdö. Jag var gruppledare i två terminer.

”Jag vill hjälpa andra att hitta nya vänner.”

Det är viktigt som ny i Sverige att få möjlighet till att lära sig svenska och hur samhället i Sverige fungerar. Genom Svenska med babys träffar så fick jag många nya vänner, blev bättre på svenska och lärde mig hur samhället fungerar. Jag vill att andra ska få samma chans som jag fick och ser en möjlighet att kunna göra det genom mitt arbete som samordnare på Svenska med baby.

Glada hälsningar,
Dima Dwaer.

Pin It on Pinterest

Share This