Svenska med baby söker en ny samordnare – med fokus på Göteborg

 

Omfattning: Särskild visstidsanställning, heltid. Januari-december 2024, med god möjlighet till förlängning.

Villkor: Anställning med stöd av Arbetsförmedlingen, såsom nystartsjobb.

Svenska med baby arbetar för att alla barn ska ha bra uppväxtvillkor och för ett socialt hållbart, inkluderande Sverige. Vår primära målgrupp är småbarnsfamiljer med flyktingbakgrund och familjer som ännu inte etablerade i Sverige. Sedan starten för elva år sedan driver Svenska med baby lokala mötesplatser för att möjliggöra språkträning, nya sociala kontakter, stärkt föräldraskap och sysselsättning efter föräldraledigheten. Stärkt jämställdhet och barnets rättigheter är i centrum för allt vi gör. Idag har vi verksamhet på omkring 20 orter runt om i Sverige. Nu söker vi för första gången en samordnare till Göteborg för att stärka upp vår lokala verksamhet i Göteborg. 

Om rollen

Som samordnare får du en viktig roll i en växande verksamhet som gör skillnad. Du kommer arbeta på distans från Göteborg. Du kommer att ha ansvar för våra tre föräldragrupper och aktiviteter i Göteborg, men i nära samarbete med organisationens andra samordnare. Din arbetsledare kommer alltid finnas till hands för att svara på frågor/funderingar och löpande avstämningar kommer att ske för att fånga upp behov och utmaningar. Fokus för tjänsten är att nå ut, engagera och bjuda in målgruppen småbarnsföräldrar med olika bakgrund till verksamheten genom fysiskt och digitalt uppsökande arbete. 

Du kommer även arbeta med att rekrytera, utbilda och stötta ideellt engagerade gruppledare. Under terminen håller du kontakt med våra lokala samarbetspartners och följer upp verksamheten. Tillsammans med andra i teamet är du med och utvecklar vår metod och verksamhet för bästa nytta och effekt för deltagande barn och vuxna. Andra arbetsuppgifter kommer tillkomma.

Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans. Du kommer att få utbildning och stöd för att klara ditt uppdrag och för att utvecklas i tjänsten. 

Profil

Du har en stark vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision och värdegrund om ett öppet, inkluderande, jämlikt och jämställt samhälle. Med det menar vi ett samhälle där alla har möjlighet och frihet att forma sitt eget liv och sin egen identitet. Det betyder att vi är nyfikna på varandra, vi lyssnar och lär av varandra och vi skapar möjlighet till gemenskap och delaktighet på allas lika villkor.  

I rollen som samordnare är det viktigt att du tycker om människor, och att du har en mycket bra förmåga att skapa och bibehålla goda sociala relationer med andra personer. Du kan arbeta väl i team såväl som att du har mycket god initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt mot satta mål. Detta är extra viktigt då arbetet till största del kommer ske på distans. Du är ansvarstagande, lösningsfokuserad, strukturerad och flexibel. Du vill utvecklas och du trivs med stundtals högt tempo och du har god förmåga att ha flera bollar i luften samtidigt. 

Tjänsten riktar sig till dig som har rätt till anställningsstöd från Arbetsförmedlingen, såsom Nystartsjobb för dig som är ny i Sverige. Vi värdesätter kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. 

För denna tjänst krävs att du kan grundläggande svenska. Meriterande är att du kan relevanta språk såsom t ex arabiska eller somaliska. Vi tror att du har relevant högre utbildning samt relevant arbetslivserfarenhet. Du behöver kunna hantera Officepaketet och vara kunnig och intresserad av att arbeta med olika sociala medier. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Arbetsplats och villkor

Vi erbjuder en vänlig och inkluderande arbetsplats där vi hjälper varandra i arbetet mot gemensamma mål. Du kommer få engagerade kollegor med olika bakgrund och språk. 

Vi är en värderingsstyrd organisation och alla i teamet delar ett starkt engagemang för Svenska med babys mål om ett öppet och välkomnande Sverige.

Tjänsten är en visstidsanställning från januari till och med december 2024, med god möjlighet till förlängning. Vårt kontor ligger i Bagarmossen i Stockholm men denna tjänst kommer utföras på distans från Göteborg. Därför är det viktigt att du också är bosatt i Göteborg.  

 

Tjänsten innebär resor till vår verksamhet runt om i Göteborg, och vi ser att du ca en gång i månaden har möjlighet att åka till Stockholm för att träffa och jobba med dina kollegor på Svenska med baby. Någon från Stockholm kommer också att åka till Göteborg ca två gånger per termin för att finnas till hands lokalt på plats. Arbetet är på dagtid.

Vi har kollektivavtal med Fremia och Akademikerförbundet SSR. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester per år. Du har rätt till friskvårdsbidrag. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Skicka CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Sista ansökningsdatum är den 22 januari 2023.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Nicole Zetterlund, projektledare, nicole@svenskamedbaby.se, 070 409 44 08, eller Emelia Frennmark, generalsekreterare, emelia@svenskamedbaby.se,  070-979 90 92.

Pin It on Pinterest