Virgilio Vasquez, samordnare på Svenska med baby.

Jag heter Virgilio Vasquez och är ny samordnare för de nya pappagrupperna på Svenska med baby! 

Svenska med baby tillsammans med föreningen MÄN startar pappagrupper

Svenska med baby vill locka och nå småbarnspappor som är nya i Sverige, med olika bakgrund – vilket för Svenska med baby är en ny målgrupp. Som ny samordnare till det här projektet hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet och att samla pappor till träffarna och utveckla projektet. 

Själv kommer jag från Nicaragua och bosatte mig i Sverige för ungefär tre år sedan. I mitt hemland jobbade jag som projektledare, metodutvecklare och med strategisk planering kring samhällsfrågor, som social integration och mänskliga rättigheter, med både unga och vuxna.

”Jag har själv upplevt hur svårt livet är för nyanlända som behöver börja om”

Det här är mitt första arbete i Sverige och jag känner mig jätteglad och motiverad att börja arbeta på Svenska med baby. Jag kommer jobba med stort engagemang för att uppnå projektets mål och för att hjälpa till att uppnå Svenska med babys vision. Jag har själv upplevt hur svårt livet är för nyanlända som behöver börja om och anpassa sig till ett nytt land och det känns spännande att genom det här projektet få hjälpa andra nyanlända.

Jag är övertygad om att jobba med papporna och deras småbarn är viktigt och behövs för att nå ett jämställt samhälle.

Varma hälsningar,

Virgilio Vasquez

Svenska med baby har fått två fantastiska tillskott till kansliet! Virgilio Vasquez och Noor Abo Hasan är våra nya samordnare för de nya pappagrupperna – läs deras spännande…
Noor Abo Hasan, samordnare på Svenska med baby.

Jag heter Noor Abo Hasan och påbörjar nu en ny utmaning som samordnare på Svenska med baby, för att bryta segregationen och underlätta integration. Själv kommer jag från Syrien och har bott i Sverige i drygt fem år. Jag har en juridisk bakgrund med mig från Syrien och har studerat rättigheter. Det som är mest intressant för mig är jämlikhet och jämställdhet. 

”För mig är det viktigt att försöka uppnå ett jämställt samhälle”

Som samordnare hoppas jag kunna hjälpa asylsökande, eftersom jag själv varit asylsökande och har upplevt hur svårt det är. Projektet med pappagrupper syftar till att främja ett jämställt föräldraskap och genom det öka möjligheterna för utrikesfödda kvinnor att komma in på arbetsmarknaden. För mig är det viktigt att försöka uppnå ett jämställt samhälle – det hoppas jag kunna bidra till genom arbetet med pappagrupperna.

”Jag vill att alla andra nyanlända ska få den här nyckeln”

På Svenska med baby kan du lära dig svenska samtidigt som barnen är med och kan utvecklas tillsammans, för mig är det här viktigt eftersom jag vet att språket är nyckeln till allt i Sverige och då jag även har en liten dotter. Jag vill att alla andra nyanlända ska få den här nyckeln, så att vi kan ge tillbaka till Sverige och jag ser en stor möjlighet att kunna göra det genom Svenska med baby. 

Glada hälsningar,

Noor Abo Hasan

Svenska med baby tillsammans med föreningen MÄN drar nu igång pappagrupper! Just nu söker vi nyanlända pappor till våra fokusgrupper för att höra din åsikt. Fokusgrupperna ses digitalt den 14 eller 15 april kl. 10.00 – 12.00. Vill du vara med eller någon du känner? Välj det datum som passar dig bäst och anmäl dig här, eller mejla till meyling@svenskamedbaby.se. Prova-på träffar i Stockholm kommer i vår – håll utkik på hemsidan och Facebook!

Med stöd från Svenska Postkodstiftelsen.

Pin It on Pinterest

Share This