Pressmeddelanden 2021

Stockholm, 2021-11-10

Unika bebis- och föräldraträffar banar vägen för etablering och språkinlärning

Integration med fokus på småbarnsföräldrar. Svenska med babys öppna föräldragrupp är sedan en tid tillbaka en del av nyöppnade Welcome House – ett etableringscentrum på Medborgarplatsen för nyanlända personer i Stockholm. Träffarna riktar sig till både nyanlända och etablerade småbarnsföräldrar med barn 0-2 år och ska fungera som en naturlig mötesplats för socialt nätverkande, samhörighet, ömsesidigt erfarenhetsutbyte och språkträning under lättsamma former för den som vill och behöver.

Träffarna sker givetvis på deltagarnas villkor. Sång och god fika är lika viktiga inslag som samtal kring olika barnrelaterade teman, att få chansen att träffa andra föräldrar med olika bakgrund samt att få tillgång till information om det svenska samhället. Dessutom är det ett perfekt tillfälle att förgylla föräldraledigheten, skapa oförglömliga minnen tillsammans med sin bebis och finna vänner för livet.

– Det bästa med föräldragrupperna är att träffa nya kompisar. På träffarna lär mitt barn sig att umgås med andra barn och utvecklar språket. Det är viktigt och bra att träffa andra föräldrar och byta erfarenheter och information om föräldraskap och hur det funkar i Sverige. Säger Kristianti tidigare deltagare i en av våra öppna föräldragrupper

De öppna föräldragrupperna är en stor och viktig del av Svenska med babys arbete mot att bryta segregationen i Sverige, underlätta etableringen för utlandsfödda och nyanlända småbarnsfamiljer, samt att skapa förutsättningar för en trygg framtid för våra barn.

– Vi är glada och stolta över att vara en del av Welcome House! Vi hoppas nu att många nyanlända småbarnsföräldrar ska hitta hit och finna gemenskap och glädje tillsammans med sin bebis! Vi hoppas på så sätt att motverka isolering och utanförskap och bli en naturlig del av etableringen, säger Emelia Frennmark, verksamhetschef på Svenska med baby.

Höstterminen startade den 6 september och slutar den 29 november. Träffarna sker på måndagar, Welcome House våning 8 (Medborgarplatsen 25) mellan klockan 10.30-12.00. Alla föräldralediga med barn mellan 0-2 år är välkomna. Det är gratis att delta och ingen föranmälan krävs.

Medier är välkomna att besöka verksamheten, men förvarna gärna innan ni kommer.

För kompletterande kontaktuppgifter till deltagare/ansvariga kontakta pressansvarig.

Högupplösta pressbilder:

https://drive.google.com/drive/folders/1SKFBLLa9jfSFkk0gzV5HKlIGH9nd6Jzn?usp=sharing

https://drive.google.com/drive/folders/0B0zr4z5M4Z_maVczeFdybm5NRHc?resourcekey=0-eOU84qqmdahmgnZSldhuMg&usp=sharing

Social media:

Instagram: @svenskamedbaby

Fb: https://www.facebook.com/svenskamedbaby/

Kontaktuppgifter pressansvarig:
Zandra Funelid

Email: zandra@svenskamedbaby.se

Pin It on Pinterest