Pressmeddelanden 2021

Stockholm, 2021-06-09

Kickoff med Svenska med baby och MÄN!


Svenska med baby och MÄN lanserar nu ”Pappor tillsammans för ett jämställt föräldraskap”. Små barn och pappor med olika bakgrund bjuds in till kostnadsfria och roliga föräldraträffar för att bryta segregationen och stärka småbarnspappors föräldraskap. Svenska Postkodstiftelsen finansierar projektet. Pappagrupperna startar den 30 september. För att inviga pappagrupperna bjuder vi in till en kickoff på Åhléns City Stockholm den 11 september.

Svenska med babys föräldraträffar är en mötesplats där föräldrar med olika bakgrunder samlas för att göra roliga aktiviteter med barnen samtidigt som de lär känna andra småbarnsfamiljer och får verktyg för att skapa ett mer jämlikt föräldraskap. Att dela lika på föräldraskapet är avgörande för att få ett mer jämställt samhälle och gör barn tryggare eftersom barnet får en nära relation till båda föräldrarna. Svenska med babys träffar är viktiga eftersom det är plats där föräldrar har möjlighet till att samtala med varandra för att utbyta erfarenheter, känna samhörighet, och skapa ett socialt nätverk samtidigt som de fikar och på ett vardagligt sätt har möjlighet att öva på svenska om de vill.

– Att vara förälder kan vara fantastiskt men är också utmanande och jobbigt. Att hitta sammanhang för att samtala om både det som är svårt och det som är roligt är viktigt för oss som föräldrar! Många gör det till exempel med vänner eller på en öppen förskola. Svenska med Babys arbete för att nå pappor kompletterar detta på ett otroligt bra sätt, säger Jens Karberg, verksamhetsutvecklare och projektledare på MÄN.

Pappagrupperna erbjuder roliga möten mellan små barn och pappor. På träffarna har barnen roligt samtidigt som pappor samlas för att utbyta erfarenheter, fika, träna på språket och ge varandra råd. MÄN har 30 års erfarenhet av att leda pappagrupper och är glada över projektet med Svenska med baby där vi tillsammans vill nå nyanlända, utlandsfödda och etablerade småbarnspappor.

– Svenska Postkodstiftelsen är stolta över att stötta Svenska med baby och deras projekt att starta upp barngrupper med särskilt fokus på nyanlända pappor. Ett ojämlikt föräldraskap kan leda till att kvinnor inte får möjlighet att integreras i arbetsmarknaden, eller att de tvingas till dubbel arbetsbörda. Vi hoppas att detta inte bara kommer leda till ökat arbetsmarknadsdeltagande för mammor utan också till att pappor får en bättre relation till sina barn, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare på Svenska Postkodstiftelsen som finansierar projektet.

Kickoffen för att inviga höstterminen sker på barnavdelningen på Åhléns City den 11 september klockan 14 – 16. Under kickoffen finns det möjlighet att intervjua småbarnspappor från bland annat Afghanistan och Syrien. Pa Modou Badjie som är artist kommer att berätta om sin erfarenhet av att vara utlandsfödd pappa. För barnen kommer det finnas en trollkarl och olika aktiviteter.

Svenska med baby följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer och anpassar våra föräldragrupper, för säkra träffa

Medier är varmt välkomna att besöka kickoffen och pappagrupperna, kontakta pressansvarig för mer info.

För kompletterande kontaktuppgifter till deltagare/ansvariga kontakta pressansvarig.

Högupplösta pressbilder: https://drive.google.com/open?id=0B0zr4z5M4Z_maVczeFdybm5NRHc

Social media:

Instagram: @svenskamedbaby

Fb: https://www.facebook.com/svenskamedbaby/

Kontaktuppgifter pressansvarig:
Alejandra Marroquin

Email: alejandra@svenskamedbaby.se
Nummer: 070 979 90 91

Pin It on Pinterest