Svenska med baby söker en ny samordnare – med fokus på Sollentuna

 

Omfattning: Särskild visstidsanställning, heltid. 

Januari-december 2024, med viss möjlighet till förlängning.

Villkor: Anställning med stöd av Arbetsförmedlingen, såsom nystartsjobb.

Svenska med baby arbetar för att alla barn ska ha bra uppväxtvillkor och för ett socialt hållbart, inkluderande Sverige. Vår primära målgrupp är småbarnsfamiljer med flyktingbakgrund och familjer som ännu inte etablerade i Sverige. Sedan starten för elva år sedan driver Svenska med baby lokala mötesplatser för att möjliggöra språkträning, nya sociala kontakter, stärkt föräldraskap och sysselsättning efter föräldraledigheten. Stärkt jämställdhet och barnets rättigheter är i centrum för allt vi gör. Idag har vi verksamhet på omkring 20 orter runt om i Sverige, med fokus på Stockholmsområdet.

Om rollen

Som samordnare får du en viktig roll i en växande verksamhet som gör skillnad. Du kommer arbeta nära organisationens andra samordnare, med eget ansvar för vissa av våra föräldragrupper och aktiviteter med ett särskilt ansvar för verksamheten i Sollentuna. Fokus för tjänsten är att nå ut, engagera och bjuda in målgruppen till verksamheten genom fysiskt och digitalt uppsökande arbete. 

Du kommer även arbeta med att rekrytera, utbilda och stötta ideellt engagerade gruppledare. Under terminen håller du kontakt med våra lokala samarbetspartners och följer upp verksamheten. Tillsammans med andra i teamet är du med och utvecklar vår metod och verksamhet för bästa nytta och effekt för deltagande barn och vuxna. Andra arbetsuppgifter kommer tillkomma.

Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans. Du kommer att få utbildning och stöd för att klara ditt uppdrag och för att utvecklas i tjänsten. 

Profil

Du har en stark vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision och värdegrund om ett öppet, inkluderande, jämlikt och jämställt samhälle. I rollen som samordnare är det viktigt att du tycker om människor, och att du har en mycket bra förmåga att skapa och bibehålla goda sociala relationer med andra personer. Du kan arbeta väl i team såväl som att du har mycket god initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt mot satta mål. Du är ansvarstagande, lösningsfokuserad, strukturerad och flexibel. Du vill utvecklas och du trivs på en arbetsplats med stundtals högt tempo och du har god förmåga att ha flera bollar i luften samtidigt. 

Tjänsten riktar sig till dig som har rätt till anställningsstöd från Arbetsförmedlingen, såsom Nystartsjobb för dig som är ny i Sverige. Vi värdesätter kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. 

För denna tjänst krävs att du kan grundläggande svenska. Meriterande är att du kan relevanta språk såsom t ex somaliska. Då vi vill att du ska ha ett särskilt fokus på vår verksamhet i Sollentuna kommun vill vi helst att du är bosatt i Sollentuna kommun. Vi tror du har relevant högre utbildning samt relevant arbetslivserfarenhet. Du behöver kunna hantera Officepaketet och vara kunnig och intresserad av att arbeta med olika sociala medier. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Arbetsplats och villkor

Vi erbjuder en vänlig och inkluderande arbetsplats där vi hjälper varandra i arbetet mot gemensamma mål. Du kommer få engagerade kollegor med olika bakgrund och språk. 

Vi är en värderingsstyrd organisation och alla i teamet delar ett starkt engagemang för Svenska med babys mål om ett öppet och välkomnande Sverige.

Tjänsten innebär resor till våra verksamheter runt om i Stockholmsområdet, och resor till vår verksamhet runt om i Sverige kan förekomma. Arbetet är på dagtid men tjänsten innefattar även visst arbete på helger när vi har verksamhet. 

Tjänsten är en visstidsanställning från januari till och med 31 december 2024, med viss möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen, i södra Stockholm, med god möjlighet till distansarbete. Vi har kollektivavtal med Fremia och Akademikerförbundet SSR. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester per år. Du har rätt till friskvårdsbidrag. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Skicka CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 10 december 2023. 

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Meyling Calero, projektledare, meyling@svenskamedbaby.se, 076-933 61 75, eller Emelia Frennmark, verksamhetschef, emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92.

Pin It on Pinterest