Svenska med baby söker en samordnare med särskilt fokus på organisationens arbete med pappaträffar

Omfattning: Visstidsanställning, heltid.

Start: augusti-december 2023, med möjlighet till förlängning.

Svenska med baby verkar för att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Vi skapar mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund för lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Kärnverksamheten är våra föräldragrupper för barn 0–2 år och deras föräldrar.

En majoritet av de vuxna som deltar i Svenska med babys verksamhet genom åren har varit kvinnor. För att nå och engagera fler pappor erbjuder Svenska med baby sedan ett par år tillbaka särskilda träffar för pappor och deras barn. På dessa träffar möts pappor med olika bakgrund och deras små barn för att göra roliga saker tillsammans och samtala utifrån olika teman. Vi vill uppmuntra och skapa möjligheter för pappor att tidigt engagera sig i sina små barns liv och bryta normer om traditionella könsroller, öka pappors deltagande i barnens uppväxt. Genom att bidra till ett jämställt föräldraskap förbättras barns uppväxtvillkor och småbarnsmammornas möjligheter att komma igång med studier eller arbete ökar. Vi erbjuder pappaträffar på vardagar och helger.

Om rollen

Vi letar nu efter dig som ska bli vår samordnare i vårt arbete med pappaträffar. Fokus för uppdraget är att nå ut, engagera och rekrytera nyanlända och utlandsfödda småbarnspappor till verksamheten. Du håller också kontakten med våra lokala medarrangörer och följer upp och stöttar både medarrangörer och volontärer under terminen och leder träffar. Till tjänsten hör också att planera och boka aktiviteter. Andra uppgifter såsom viss kontorsadministration förekommer.

Du kommer få introduktion och stöd för att komma in i arbetet på ett bra sätt. Du kommer att jobba nära våra andra samordnare och tillsammans med hela projektteamet. Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans.

Profil

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet, inkluderande och jämställt samhälle. Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team och tycker om att arbeta mot gemensamma mål. Du gillar människor, är ansvarstagande, strukturerad, samt lyhörd och flexibel, och du trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo. Vi vill att du har datavana och hanterar Office-paketet väl samt sociala medier. Det är en fördel om du har ingång till vår primära målgrupp: nyanlända och utrikesfödda pappor. Det är en tillgång om du har vana av att leda projekt.

Då målgruppen för verksamheten är pappor och deras små barn söker vi en manlig samordnare och vi ser gärna kandidater som själva har barn. Tjänsten riktar sig till dig som är ny i Sverige och som har rätt till anställningsstöd från Arbetsförmedlingen. Tjänsten kräver att du har grundläggande svenska i tal och skrift. Meriterande är att du även talar och skriver ett eller flera andra för oss relevanta språk, såsom exempelvis engelska, arabiska, somaliska, dari eller tigrinja. Vi vill även att du har eftergymnasial utbildning, samt relevant arbetslivserfarenhet ex från socialt arbete el arbete inom civilsamhället. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen och villkor

Svenska med baby är en nationell, ideell förening som startade 2012. Vi finns idag på omkring 19 orter runt om i Sverige. Kansliet består av 15 personer med kontor i Bagarmossen, Stockholm.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid. Vi har kollektivavtal. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen, med möjlighet att kombinera med distansarbete. Arbetet sker såväl vardag som helg utifrån verksamhetens behov. Tjänsten kommer att innebära resor till våra grupper runt om i Stockholmsområdet. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi går igenom ansökningarna löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 16 maj. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby:  emelia@svenskamedbaby.se eller 070-979 90 92, eller Virgilio Vasquez: Virgilio@svenskamedbaby.se eller 073-663 00 61.

Pin It on Pinterest