Nu startar Svenska med baby tillsammans med Yrkesdörren projektet Föräldramatchningen.

Föräldramatchningen är ett två månader långt pilotprojekt där Svenska med Baby tillsammans med Yrkesdörren testar ett nytt koncept – att matcha utrikesfödda småbarnsföräldrar som vill komma in på den svenska arbetsmarknaden, med småbarnsföräldrar som är etablerade på arbetsmarknaden. 

Genom pilotprojektet vill vi främst bredda utrikesfödda föräldrars nätverk, som genom möten med etablerade föräldrar får lära sig mer om sin bransch här i Sverige och får nya kontakter. Föräldrarna får tips på om hur man tar sig in på arbetsmarknaden, hur kombinationen arbetsliv och familjeliv kan se ut i Sverige samt vilka rättigheter föräldrar har på arbetsmarknaden.

Svenska med baby och Yrkesdörren har tidigare gjort samarbeten men Föräldramatchningen blir det första projektet i sitt slag som föreningarna gör tillsammans.  

– Som småbarnsförälder är huvudfokus det lilla barnet, men många småbarnsföräldrar som är nya i Sverige söker även efter sociala kontakter och sysselsättning efter föräldraledigheten. Vi är därför glada över projektet och samarbetet med Yrkesdörren som har stor erfarenhet av matchning. Jag tror verkligen att vi kommer få en spännande, lärorik och rolig tid tillsammans, säger Emelia Frennmark, verksamhetschef på Svenska med baby.

– För oss på Yrkesdörren är det här ett väldigt spännande projekt att driva med vår partnerorganisation Svenska med baby. Det är för oss helt nya målgrupper som vi ser fram emot att förstå och lära känna bättre för att kunna stötta småbarnsföräldrar på bästa möjliga sätt i framtiden, säger Anna Urombi, ansvarig Företagssamarbeten och Nätverksträffar på Yrkesdörren. 

Småbarnsförälder med barn 0 – 6 år i Stockholm och Göteborg!

Från och med i dag, den 1 april (nej, det här är inget aprilskämt) kan du som är småbarnsförälder och ny i Sverige eller utrikesfödd lämna ditt intresse att bli matchad med en etablerad förälder. Och du som är småbarnsförälder och etablerade på arbetsmarknaden är välkommen att lämna ditt intresse för att bli matchad och dela med dig av ditt nätverk och erfarenheter från din bransch.

Läs mer om projektet och anmäl dig här

Pin It on Pinterest

Share This