Svenska med baby söker äldresamordnare.

 

Tjänsten är en särskild visstidsanställning på heltid. Anställning med start i januari 2024, eller efter överenskommelse, till och med juni 2025, med stor möjlighet till förlängning. Svenska med baby arbetar för att alla barn ska ha bra uppväxtvillkor och för ett hållbart, inkluderande Sverige. Vår primära målgrupp är småbarnsfamiljer med flyktingbakgrund och familjer som är nya i Sverige. 

 

Om rollen

Vi söker nu en äldresamordnare som ska ansvara för att nå och bjuda in svensktalande pensionärer att delta och engagera sig ideellt i vårt nya projekt: “Extra mor- och farförälder – tre generationer möts”. Som äldresamordnare får du en viktig roll i ett helt nytt projekt och i en växande verksamhet som gör skillnad. Du kommer att arbeta med andra samordnare och i nära samarbete med projektledare och kommunikatörer inom projektet. Projektgruppen har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar prestigelöst tillsammans.

“Extra mor- och farförälder – tre generationer möts” kommer att skapa sociala mötesplatser och aktiviteter för små barn, deras föräldrar som är nya i Sverige och svensktalande pensionärer. Syftet är att skapa generationsöverskridande kontakter och relationer, bidra till språkinlärning och ökad gemenskap med fokus på de små barnen. Långsiktigt bidrar vi till en tryggare närmiljö och en större delaktighet i samhället. Projektet sätter igång i tre olika stadsdelar i Stockholm, med syfte att sedan kunna spridas vidare. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Genom fysiskt och digitalt uppsökande och relationsskapande arbete kommer du att ansvara för att informera och bjuda in pensionärer att engagera sig i verksamheten. Eftersom äldre är en ny målgrupp för organisationen kommer du vara med och utveckla metoderna för att nå och kommunicera med målgruppen. Du kommer att vara i nära kontakt med de pensionärsföreningar som är med i projektet, samt identifiera och ta kontakt med andra relevanta föreningar och mötesplatser som engagerar äldre. 

Till ditt uppdrag hör också att arbeta med att rekrytera, utbilda och stötta äldre som vill engagera sig ideellt som gruppledare. Under projektet håller du kontakt med, och har dialog med, viktiga nyckelpersoner hos våra samarbetspartners i projektet och följer upp verksamheten. Tillsammans med andra i projektet är du med och leder träffar, utvecklar vår metod och verksamhet, för bästa nytta och effekt för deltagande barn, föräldrar och äldre. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma.

Profil

Du har en stark vilja att göra skillnad och du delar självklart Svenska med babys vision och värdegrund om ett inkluderande, jämställt och jämlikt samhälle. I rollen som äldresamordnare är det särskilt viktigt att du tycker om människor och att du har en god förmåga att skapa kontakt med nya människor och sociala relationer. Du kan arbeta bra i team, men du har också god initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, lösningsfokuserad, strukturerad och flexibel. Du trivs på en arbetsplats med stundtals högt tempo och du har god förmåga att ha flera bollar i luften samtidigt. 

Då tjänsten främst är inriktad mot pensionärer ser vi helst att du själv är nära målgruppen i ålder, det vill säga över 60 år. 

För denna tjänst krävs att du pratar och skriver på svenska obehindrat, och det är mycket meriterande om du också pratar andra språk. Önskvärt är att du har relevant akademisk utbildning och arbetslivserfarenhet. Vi vill att du har god kännedom om målgruppen äldre, och också gärna om målgruppen nyanlända/utrikes födda barnfamiljer. Det krävs att du har datavana och att du hanterar Officepaketet väl. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Arbetsplats och villkor 

Svenska med baby är en ideell, nationell förening som arbetar för att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Tillsammans med våra volontärer och partners skapar vi mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund. Huvudsyftet är lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Inte minst vill vi genom vår verksamhet bidra till nya sociala relationer mellan familjer med olika bakgrund. 

Svenska med baby erbjuder en spännande, engagerad och inkluderande arbetsplats med 19 medarbetare med olika bakgrund. Fler än hälften av Svenska med babys anställda har sitt första jobb i Sverige och många i vårt team har själva flyktingbakgrund. Vi är en värderingsstyrd organisation och alla i teamet delar ett starkt engagemang för Svenska med babys mål om ett öppet och välkomnande Sverige. Vi har kollektivavtal med Fremia och Akademikerförbundet SSR och tjänsten innebär målstyrd arbetstid med möjlighet till visst distansarbete. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester per år. 

Tjänsten är en särskild visstidsanställning på 50 % med start så snart som möjligt till och med december 2024, med god möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossens Folkets hus i södra Stockholm, med viss möjlighet till distansarbete. 

Tjänsten innebär resor till våra verksamheter runt om i Stockholmsområdet. Arbetet är på dagtid, men tjänsten kan komma att innefatta visst arbete på helger. 

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 7 december 2023.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Nicole Zetterlund, projektledare, nicole@svenskamedbaby.se, 070 409 44 08  eller Emelia Frennmark, verksamhetschef, emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92.Pin It on Pinterest