Tjänsten är en visstidsanställning på heltid. Anställning med start i februari 2024, eller efter överenskommelse, till och med juni 2025, med möjlighet till förlängning. Svenska med baby arbetar för att alla barn ska ha bra uppväxtvillkor och för ett hållbart, inkluderande Sverige. Vår primära målgrupp är småbarnsfamiljer med flyktingbakgrund och familjer som är nya i Sverige. 

Om rollen

Som projektledare hos oss kommer du att arbeta i huvudsak med vår pappaverksamhet för små barn och pappor med olika bakgrund. Du kommer även att arbeta med vår helgverksamhet för hela familjen, Artikulleka. Båda uppdragen kommer att göras tillsammans med en annan projektledare. Som projektledare planerar och driver du verksamheten framåt på ett målinriktat och hållbart sätt, i nära samarbete med dina kollegor. Tjänsten är resultatorienterad med både strategiska och operativa arbetsuppgifter.

Svenska med babys pappaverksamhet syftar till att stärka pappors tidiga engagemang och ansvarstagande för sina små barn och att bryta normer om traditionella könsroller. Genom lekfulla, inkluderande pappaträffar där små barn och deras pappor med olika bakgrund bjuds in för att göra relationsskapande och roliga aktiviteter, samtala utifrån olika teman och lära känna varandra stärker vi pappors engagemang och det jämställda föräldraskapet. Pappaträffarna erbjuds främst på helger men också på vardagar. Verksamheten erbjuds i fem områden i Stockholmsområdet i samarbete med kommuner och Länsstyrelsen.

Genom Artikulleka erbjuds små barn och deras vuxna med olika bakgrund roliga och kreativa mötesplatser. Aktiviteterna möjliggör nya sociala kontakter mellan barnfamiljer med olika bakgrund och syftar till ökad gemenskap, delaktighet och trygghet i närområdet. Verksamheten finns i tre stadsdelar i Stockholm och genomförs i samarbete med Stockholms stad och olika fastighetsbolag.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Strategisk ledning och utveckling av projekten och verksamheterna
 • Stärka samverkan med externa partners och verksamhetsfinansieringen för ökad hållbarhet
 • Ansvar för projekt- och verksamhetsimplementering och måluppfyllelse
 • Ansvar för metodutveckling, effektmätning och uppföljning
 • Tillsammans med kommunikationskollegorna arbeta med kommunikations- och påverkansinsatser
 • Arbetsledning av verksamhetens samordnare
 • Tillsammans med ekonomiansvarig följa upp budgeten och återrapportera till finansiärer

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning med högskoleexamen eller motsvarande
 • Relevant arbetslivserfarenhet, t ex från arbete inom socialförvaltning eller annat socialt arbete med projektets målgrupper
 • Erfarenhet av projektledning, helst erfarenhet av att ha lett ett eller flera projekt
 • Utmärkt förmåga att arbeta självständigt och mycket god förmåga att organisera ditt arbete
 • Utmärkt förmåga att skriva och uttrycka dig på svenska
 • Mycket god förmåga att skapa relationer och samarbeten både internt och externt
 • Erfarenhet av, eller intresse och förståelse för, idéburen verksamhet och ideella organisationers villkor

 Meriterande

 • Kunskap i andra språk, till exempel somaliska eller arabiska
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Kunskap om social hållbarhet och om våra frågor såsom inkludering, barns rättigheter, föräldraskapsstöd och jämställdhet
 • Erfarenhet av arbete med digitala system och verktyg

 Profil

Du har en stark vilja att göra skillnad och du delar självklart Svenska med babys vision och värdegrund om ett inkluderande, jämställt och jämlikt samhälle. Du är analytisk, lösningsorienterad och prestigelös med en förmåga att se detaljer såväl som helhetsbilden. Du tycker också om, och är bra på, att arbeta i team, och du trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo. Då vi arbetar för en jämn könsfördelning på arbetsplatsen och då den viktigaste målgruppen för verksamheten är pappor och deras små barn vill vi gärna att män söker tjänsten, och vi ser gärna kandidater som själva har barn.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet, drivkraft och engagemang! 

Arbetsplats och villkor 

Svenska med baby är en ideell, nationell förening som arbetar för att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Tillsammans med våra volontärer och partners skapar vi mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund. Huvudsyftet är lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Inte minst vill vi genom vår verksamhet bidra till nya sociala relationer mellan familjer med olika bakgrund.

Svenska med baby erbjuder en spännande, engagerad och inkluderande arbetsplats med 22 medarbetare med olika bakgrund. Fler än hälften av Svenska med babys anställda har sitt första jobb i Sverige och många i vårt team har själva flyktingbakgrund. Vi är en värderingsstyrd organisation och alla i teamet delar ett starkt engagemang för Svenska med babys mål om ett öppet och välkomnande Sverige. Vårt kontor finns i Bagarmossens Folkets hus, i södra Stockholm. Vi har kollektivavtal med Fremia och Akademikerförbundet SSR och tjänsten innebär målstyrd arbetstid med möjlighet till visst distansarbete. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester per år.

 Ansökan

Välkommen med din ansökan!

Börja med att skicka in din CV till rekrytering@svenskamedbaby.se. Därefter kan det bli fler steg i rekryteringen såsom case-arbete eller intervjuer. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdatum är den 26 januari 2024. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta:

Emelia Frennmark, generalsekreterare, emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92

Tove Sernrot, verksamhetsutvecklare Tove@svenskamedbaby.se, 070-979 90 93

Pin It on Pinterest