Svenska med baby söker en projektledare.

 

Tjänsten är en särskild visstidsanställning på heltid. Anställning med start i januari 2024, eller efter överenskommelse, till och med juni 2025, med stor möjlighet till förlängning. Svenska med baby arbetar för att alla barn ska ha bra uppväxtvillkor och för ett hållbart, inkluderande Sverige. Vår primära målgrupp är småbarnsfamiljer med flyktingbakgrund och familjer som är nya i Sverige. 

Om rollen

Som projektledare hos oss kommer du i huvudsak att arbeta med vårt nya, treåriga projekt “Extra mor- och farförälder – tre generationer möts”, finansierat av Allmänna arvsfonden. Du kommer också att bidra till att projektleda vår föräldragruppsverksamhet. Båda uppdragen kommer att göras tillsammans med en annan projektledare. Som projektledare planerar och driver du verksamheten framåt på ett målinriktat och hållbart sätt, i nära samarbete med dina kollegor. Tjänsten är resultatorienterad med både strategiska och operativa arbetsuppgifter.

“Extra mor- och farförälder – tre generationer möts” kommer att skapa sociala mötesplatser och aktiviteter för små barn, deras föräldrar som är nya i Sverige och svensktalande pensionärer. Syftet är att skapa generationsöverskridande kontakter och relationer, bidra till språkinlärning och ökad gemenskap med fokus på de små barnen. Långsiktigt bidrar vi till en tryggare närmiljö och en större delaktighet i samhället. Projektet sätter igång i tre olika stadsdelar i Stockholm, med syfte att sedan kunna spridas vidare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Strategisk ledning och utveckling av projektet och verksamheten
 • Ansvar för projekt- och verksamhetsimplementering och måluppfyllelse
 • Löpande kontakt med projektpartners
 • Tillsammans med teamet ansvara för metodutveckling, effektmätning och uppföljning
 • Vara delaktig i projektets kommunikations- och påverkansarbete
 • Arbetsledning av projektets samordnare
 • Tillsammans med ekonomiansvarig följa upp budgeten och återrapportera till finansiärer
 • Stärka den långsiktiga finansieringen

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning med högskoleexamen eller motsvarande
 • Relevant arbetslivserfarenhet, t ex från arbete inom socialförvaltning eller annat socialt arbete med projektets målgrupper
 • Erfarenhet av projektledning, helst erfarenhet av att ha lett ett eller flera projekt
 • Utmärkt förmåga att arbeta självständigt och mycket god förmåga att organisera ditt arbete
 • Utmärkt förmåga att skriva och uttrycka dig på svenska
 • Mycket god förmåga att skapa relationer och samarbeten både internt och externt
 • Erfarenhet av, eller intresse och förståelse för, idéburen verksamhet och ideella organisationers villkor

Meriterande

 • Kunskap i andra språk, till exempel somaliska eller arabiska
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Kunskap om social hållbarhet och om våra frågor såsom inkludering, barns rättigheter, föräldraskapsstöd och jämställdhet
 • Erfarenhet av arbete med digitala system och verktyg

Profil

Du har en stark vilja att göra skillnad och du delar självklart Svenska med babys vision och värdegrund om ett inkluderande, jämställt och jämlikt samhälle. Du är analytisk, lösningsorienterad och prestigelös med en förmåga att se detaljer såväl som helhetsbilden. Du tycker också om, och är bra på, att arbeta i team, och du trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo. Stor vikt läggs på personlig lämplighet, drivkraft och engagemang!

Arbetsplats och villkor 

Svenska med baby är en ideell, nationell förening som arbetar för att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Tillsammans med våra volontärer och partners skapar vi mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund. Huvudsyftet är lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Inte minst vill vi genom vår verksamhet bidra till nya sociala relationer mellan familjer med olika bakgrund.

Svenska med baby erbjuder en spännande, engagerad och inkluderande arbetsplats med 19 medarbetare med olika bakgrund. Fler än hälften av Svenska med babys anställda har sitt första jobb i Sverige och många i vårt team har själva flyktingbakgrund. Vi är en värderingsstyrd organisation och alla i teamet delar ett starkt engagemang för Svenska med babys mål om ett öppet och välkomnande Sverige. Vårt kontor finns i Bagarmossens Folkets hus, i södra Stockholm. Vi har kollektivavtal med Fremia och Akademikerförbundet SSR och tjänsten innebär målstyrd arbetstid med möjlighet till visst distansarbete. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester per år.

Ansökan

Välkommen med din ansökan!

Börja med att skicka in din CV till rekrytering@svenskamedbaby.se. Därefter kan det bli fler steg i rekryteringen såsom case-arbete eller intervjuer. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi rekryterar löpande. Sista ansökningsdatum är den 7 december 2023. 

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Nicole Zetterlund, projektledare, nicole@svenskamedbaby.se, 070-409 44 08, eller Emelia Frennmark, verksamhetschef, emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92.Pin It on Pinterest