Svenska med baby söker pappa-ambassadörer

Vi söker fyra pappa-ambassadörer som vill engagera pappor i Bromma eller Skärholmen. Som pappa-ambassadör leder du sedan pappaträffar med samtal och roliga aktiviteter.

Om uppdraget: 

Pappa-ambassadör är ett förtroendeuppdrag där du tillsammans med Svenska med baby verkar för ett inkluderande och jämställt samhälle. Du gör det genom att engagera småbarnspappor i ditt lokalområde kring roliga aktiviteter och samtal. Uppdraget startar 10 augusti 2024 eller efter överenskommelse och pågår till december 2024. En önskan från oss är att du kan delta i en halvdags utbildning redan i början av juni. Arbetstiden är i genomsnitt 15 timmar i månaden med fast timlön, men arbetstiden kan fördelas lite olika mellan olika månader. Uppdraget går att genomföra vid sidan av ett annat arbete, studier, föräldraledighet eller annan sysselsättning. Uppdraget utförs huvudsakligen i Bromma för de två ambassadörer som har uppdrag där och i Skärholmen för de två som har uppdrag där, och i andra närliggande områden. En stor del av arbetet utförs på helgerna, eftersom det är då vi har pappaträffar, övrigt arbete kan göras flexibelt.  

Projektet Samverkan för nyanlända och utrikes födda pappors deltagande i föräldrastödjanden insatser, finansieras av Länsstyrelsen och genomförs tillsammans med Arbetsmarknadsförvaltningen. En viktig del av projektet handlar om att engagera pappa-ambassadörer som tillsammans med oss lokalt arbetar för ett jämlikt och stärkt föräldraskapsstöd. 

 

Om oss

Svenska med baby verkar för att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Vi skapar mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund. Svenska med baby är en nationell, ideell förening som startade 2012. Kansliet består idag av 22 personer med olika bakgrund, med kontor i Bagarmossen, Stockholm. Sedan några år tillbaka är en viktig del av vår verksamhet särskilda aktiviteter för pappor och deras små barn. Vi vill uppmuntra och skapa möjligheter för pappor att tidigt engagera sig i sina små barns liv. 

 

Om rollen

Som pappa-ambassadör är din övergripande roll att engagera småbarnspappor lokalt. Du planerar och genomför pappaträffar med roliga aktiviteter och temasamtal utifrån Svenska med babys metodmaterial. På dessa träffar möts pappor, både nyanlända, utlandsfödda och småbarnspappor födda i Sverige, och deras barn 0-5 år. 

Du genomför fysisk och digital marknadsföring i stadsdelen för att locka pappor att delta i träffarna. Materialet till marknadsföring tas fram tillsammans med kommunikatörer. Som pappa-ambassadör kommer du att leda pappaträffarna på helgerna. Du deltar också i arbetet med att följa upp och hjälpa till att utveckla/förbättra metoder för att arbeta med pappor med olika bakgrund. Du deltar i arbetsgrupper för att bidra med din kunskap och erfarenhet om målgruppen och hitta nya sätt att engagera pappor. 

För att utföra uppdraget får du utbildning och handledning av Svenska med baby. Du kommer att samarbeta nära våra samordnare för pappagrupper och tillsammans med hela projektteamet.

 

Profil 

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet, inkluderande och jämställt samhälle. Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team, men du har också en god egen initiativförmåga. Du är ansvarstagande, strukturerad, samt lyhörd och flexibel. Du behöver ha datavana och hanterar Office-paketet väl, samt sociala medier. Det är en fördel om du har ingång till vår primära målgrupp: nyanlända och utrikesfödda pappor.

Då projektets målgrupp är pappor och deras små barn söker vi dig som är man och vi ser gärna att du själv har barn och bor i Bromma eller Skärholmen. Du behöver kunna prata och skriva grundläggande svenska. Meriterande är att du även talar och skriver ett eller flera andra språk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se, senast den 20 maj. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi går igenom ansökningarna löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 20 maj. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Tove Sernrot, verksamhetsutvecklare/projektledare på tove@svenskamedbaby.se eller 070 979 90 93.

Pin It on Pinterest