Liza Eriksson, samordnare på Svenska med baby.

Jag heter Liza Eriksson och är samordnare på Svenska med baby! Det är andra gången som jag är samordnare på vikariat åt Nashua som har gått på föräldraledighet. Jag kommer från Ukraina och har bott i Sverige i 5 år. Jag är utbildad jurist och har en magisterexamen i bioteknik. I Ukraina arbetade jag som jurist med migrationsfrågor.

Det är värdefullt för mig att få arbeta med att hjälpa andra småbarnsföräldrar.”

Jag är själv nyanländ småbarnsförälder och förstår vilket viktigt jobb Svenska med baby gör. Jag är glad över att få arbeta med att hjälpa andra småbarnsföräldrar som befinner sig i samma situation som jag gjorde för några år sen. När jag var föräldraledig och min dotter var 6 månader så tipsade min kompis mig om Svenska med baby. Hon visste att jag var hemma med mitt barn och att jag ville träna svenska och träffa andra. Jag började som deltagare höstterminen 2017 i Kista, terminen efter fortsatte jag som gruppledare. 2019 såg jag att Svenska med baby sökte efter en samordnare, jag sökte och fick jobbet. Det var mitt första jobb i Sverige. Jag började sedan på ett nytt äventyr som var föräldraledighet. Under den tiden jag var föräldraledig så engagerade jag mig som gruppledare i Tureberg, Sollentuna.

Nu är jag tillbaka igen.”

Nu har jag fått äran att jobba hos Svenska med baby igen. Man kan säga att Svenska med baby är mitt första och andra jobb i Sverige. Jag är glad över att vara tillbaka och att få arbeta med att lyfta Svenska med babys fina syfte. Jag ser fram emot att boka olika aktiviteter, föreläsare och hitta nya samarbetspartners.

Varma hälsningar,
Liza Eriksson

Pin It on Pinterest

Share This