Alma Ferizovic kom till Sverige för 2 år sedan och är ny ekonom på Svenska med baby.

Jag heter Alma Ferizovic och i oktober började jag arbeta som ekonom på Svenska med baby. För nästan två år sedan flyttade jag till Sverige från Kalifornien, USA. Ursprungligen kommer jag från Bosnien men när jag var 15 år lämnade jag mitt hemland på grund av kriget.

”Vi människor måste hjälpa varandra och lyfta upp varandra”

Jag är väldigt glad över att jobba på Svenska med baby, då jag står bakom syftet med verksamheten och hur Svenska med baby vill nå dit. Min starka övertygelse är att vi människor måste hjälpa varandra och lyfta upp varandra, den övertygelsen har jag bland annat fått genom personlig erfarenhet av att behöva lämna ett hemland och vara ny i ett annat land.  

Som nyanländ i Sverige deltog jag i Stockholms mentorskap program och det var under denna underbara upplevelse som jag fick en ökad förståelse för svensk kultur, sociala normer och värderingar som är viktigt här. Dessutom lärde jag mig hur arbetsmarknaden fungerar i Sverige och det kändes kul att träffa svenskar och få träna språket. 

”Intyga fördelarna med att jobba med inkludering”

Av denna personliga erfarenhet kan jag intyga fördelarna med att jobba med inkludering av nyanlända i samhället. När personer som har varit tvungna att lämna sitt land och är nya känner sig välkomna och får hjälp med att komma in i samhället, kommer tron på det goda att byggas upp igen. 

Genom mina kunskaper i ekonomi ser fram emot att få bidra till Svenska med babys viktiga arbete med att bryta segregationen och välkomna nya föräldrar och deras barn till Sverige.     

Varma hälsningar!

Alma Ferizovic, ekonom, Svenska med baby.

Pin It on Pinterest

Share This