Svenska med baby söker en verksamhetsutvecklare med fokus på finansiering

Omfattning: Visstidsanställning, heltid.

Start: Från hösten 2023 till december 2024, med eventuell möjlighet till förlängning.

Svenska med baby arbetar för att alla barn ska ha bra uppväxtvillkor och för ett hållbart, inkluderande Sverige. Vår primära målgrupp är småbarnsfamiljer med flyktingbakgrund och familjer som är nya i Sverige. Sedan starten för tio år sedan är Svenska med baby en gräsrotsorganisation med stort fokus på den operativa, lokala verksamheten. Verksamheten har växt och vi söker nu en ny verksamhetsutvecklare för att stärka organisationen och dess finansiering.

Om rollen

Vi letar efter dig som ska vara med och bidra till förändrings- och utvecklingsarbetet för en stark och hållbar organisation. Som verksamhetsutvecklare med fokus på finansiering får du ansvar för Svenska med babys insamlingsarbete, för att säkerställa verksamhetens finansiering på kort och lång sikt. Tjänsten är resultatorienterad med både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Du har ett nära samarbete med verksamhetschef, ekonom och med andra kollegor i teamet.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Ansvar för ansökningsprocesser gentemot stiftelser, offentliga och privata givare. Ett arbete som inkluderar nära kontakt med givare, att ta fram projektplaner och skriva ansökningar.
 • Utveckla företagssamarbeten, inklusive projektleda processer med partners och kollegor för samarbetsavtal och måluppfyllelse.
 • Identifiera nya finansiärer och följa upp samarbeten.
 • Projektleda organisationsutveckling för projektuppföljning och kvalitetssäkring.
 • Bistå projektansvariga med återrapportering av beviljade projekt.

Profil

Du har en stark vilja att göra skillnad och du delar självklart Svenska med babys vision om ett inkluderande, jämställt och jämlikt samhälle. Du är driven med mycket god förmåga att arbeta självständigt. Du tycker också om, och är bra på, att arbeta i team. Du är prestigelös, lösningsfokuserad, strukturerad och flexibel, och du trivs bra på en arbetsplats med stundtals högt tempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer  

 • Tidigare erfarenhet av insamlingsarbete, såsom sälj, arbete med små och stora givare, arbete med filantroper och att skriva ansökningar.
 • Erfarenhet av, eller intresse och förståelse för, idéburen verksamhet och ideella organisationers villkor.
 • God förmåga som projektledare och erfarenhet av projektfinansierad verksamhet.
 • Utmärkt förmåga att skriva och uttrycka dig på svenska och engelska.
 • Relevant arbetslivserfarenhet.

Meriterande

 • Kunskap om social hållbarhet och om våra frågor såsom inkludering, barns rättigheter, föräldrastöd och jämställdhet.
 • Kunskap i andra språk såsom t ex tigrinja, somaliska eller arabiska.
 • Kontakter inom fältet, inklusive inom näringslivet.
 • God kompetens på IT-området.

Arbetsplats och villkor

Svenska med baby är en ideell, nationell förening som arbetar för att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Tillsammans med våra volontärer och partners skapar vi mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund för lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Inte minst vill vi genom vår verksamhet bidra till nya sociala relationer mellan familjer med olika bakgrund.

Vår kärnverksamhet är våra föräldragrupper för de minsta barnen, och sedan ett par år tillbaka driver vi särskild pappaverksamhet för att nå och engagera fler småbarnspappor med olika bakgrund. En viktig verksamhetsgren är vårt sysselsättningsfrämjande arbete med småbarnsföräldrar utanför arbetsmarknaden.

Svenska med baby erbjuder en spännande, engagerad och inkluderande arbetsplats med ca 15 medarbetare med olika bakgrund. Fler än hälften av Svenska med babys anställda har sitt första jobb i Sverige och många i vårt team har själva flyktingbakgrund. Vi är en värderingsstyrd organisation och alla i teamet delar ett starkt engagemang för Svenska med babys mål om ett öppet och välkomnande Sverige. Vårt kontor finns i Bagarmossens Folkets hus, i södra Stockholm. Vi har kollektivavtal med Fremia och Akademikerförbundet SSR och tillämpar målstyrd arbetstid med möjlighet till visst distansarbete. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester per år.

Ansökan

Börja med att skicka in din CV till rekrytering@svenskamedbaby.se. Därefter kan det bli fler steg i rekryteringen såsom case-arbete eller intervjuer. Rekryteringen sker löpande. Sista ansökningsdatum är den 28e maj 2023.

Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby på emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92 eller Alma Ferizovic, ekonom, Alma@svenskamedbaby.se, 073 906 06 58.

Pin It on Pinterest