Svenska med baby söker en ekonomiassistent

 

Omfattning: Visstidsanställning med stöd av Arbetsförmedlingens Nystartsjobb.

Start: så snart som möjligt till och med december 2024, med möjlighet till förlängning.

Svenska med baby arbetar för att alla barn ska ha bra uppväxtvillkor och för ett social hållbart, inkluderande Sverige. Vår primära målgrupp är småbarnsfamiljer med flyktingbakgrund och familjer ännu inte etablerade i Sverige. Sedan starten för drygt tio år sedan driver Svenska med baby lokala mötesplatser för att möjliggöra språkträning, nya sociala kontakter, lek och sysselsättning efter föräldraledigheten. Vi välkomnar familjer som är nya i Sverige och stöttar våra deltagare i att nå sin fulla potential. Stärkt jämställdhet och barnets rättigheter är i centrum för allt vi gör.

Om rollen

Som ekonomiassistent på Svenska med baby kommer du att vara en viktig del av organisationens ekonomi- och administrationsresurs. Du kommer att jobba nära Alma, ekonomiansvarig på Svenska med baby, samt i kontakt med alla i teamet. Du kommer att få introduktion och stöd för att komma in och klara ditt arbete på ett bra sätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Tillsammans med ekonomiansvarig hantera och bokföra ekonomiska transaktioner.
 • Hantera organisationens fikakvitton, och ersätta gruppledare för fikautlägg.
 • Ansvara för löpande bokföringen i Fortnox, inklusive se till att intäkter och kostnader ligger på rätt konton och kostnadsställe (projekt).
 • Administrera fakturahantering och leverantörsreskontra och uppföljning.
 • Ansvar för digital och fysisk arkivering.
 • Bistå med budgetarbetet.
 • Bistå med ekonomiska rapporteringar och budgetuppföljning.
 • Hjälpa till med att beställa material och andra inköp.
 • Hantera medlemsregistret.
 • Bidra till att utveckla nya och mer effektiva rutiner för administrationsarbetet.
 • Andra uppgifter inom ekonomi- och administrationsarbetet tillkommer.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning (ekonom eller motsvarande) samt relevant arbetslivserfarenhet.
 • Goda kunskaper i bokföring och redovisning.
 • Goda kunskaper i Excel, samt hanterar övriga Office-paketet väl.
 • Grundläggande svenska i tal och skrift.

Meriterande

 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Engagemang i våra sakfrågor.
 • Kunskap i engelska och andra språk.
 • Kunskaper om Fortnox.

Din profil

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet och inkluderande samhälle. Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team såväl som att du har god att planera och lägga upp ditt eget arbete och arbeta självständigt mot deadlines. Du gillar siffror, är noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta i en dynamisk miljö och har förmågan att hantera flera uppgifter samtidigt.

På Svenska med baby är det av stor vikt att var och en av oss bidrar till organisationens utveckling. Vi söker nu efter dig som är entusiastisk och strävar efter att utvecklas i din roll. I din roll kommer du att avlasta ekonomen och se till att arbetsflödet är smidigt och effektivt. Det innebar att säkerställa att vi håller mål och deadlines, att nya möjligheter utforskas och att vi ger stöd åt hela teamet.

Tjänsten riktar sig dig som har rätt till anställningsstöd från Arbetsförmedlingen, såsom Nystartsjobb för dig som är ny i Sverige och. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplats och villkor

Svenska med baby erbjuder en inkluderande och engagerad arbetsplats med ca 18 medarbetare med olika bakgrund. Fler än hälften av Svenska med babys anställda har sitt första jobb i Sverige och många i vårt team har själva flyktingbakgrund. Vi är en värderingsstyrd organisation och alla i teamet delar ett starkt engagemang för Svenska med babys mål om ett öppet och välkomnande Sverige.

Vårt kontor finns i Bagarmossens Folkets hus, i södra Stockholm. Vi har kollektivavtal med Fremia och Akademikerförbundet SSR och tillämpar målstyrd arbetstid med möjlighet till distansarbete. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester per år.

Tjänsten är en visstidsanställning t o m 31 december 2024, med möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen i Stockholm med viss möjlighet till distansarbete.

Ansökan

Kom och vara en del av vårt dynamiska team där ditt engagemang och din kompetens kommer att spela en nyckelroll i vår gemensamma framgång!

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi intervjuar löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag – så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 10 december 2023.  

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Alma Ferizovic, ekonomiansvarig, på alma@svenskamedbaby.se, 073 906 06 58 eller Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby på emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92.

Pin It on Pinterest