Ayan är deltagare på familjelördagarna i Rinkeby och har träffat många nya vänner där.

”Det bästa är att ingen lördag är sig lik. Varje lördag är en ny aktivitet. För det mesta är det samma föräldrar och barn men ibland dyker det upp nya ansikten. Man behöver inte åka långt och allt är gratis. Barnen får frukt och dricka och föräldrarna får fika.” 

Ayan bor i Järfälla och arbetar som sjuksköterska och tillsammans med sina barn har hon varit en flitig besökare av familjelördagarna i Rinkeby. 

”Jag och mina barn brukar komma och hälsa på deras mormor som bor i Rinkeby. En vacker lördag upptäckte vi att parken var full av aktiviteter. Vi blev introducerade till familjelördagen och sedan dess har vi inte missat träffarna. Vi träffade likasinnade föräldrar och barn. Mina barn fick vänner att leka med. Dom har olika aktiviteter för varje träff som är varierande och intressanta. Friluftsfrämjandet har varit och hälsat på och introducerad vad dom gör och vi blev väldigt intresserade. Det har även varit grillfester och ute teater.” 

”Vi var nya i området och genom träffarna fick vi vänner.”

”Mina barn älskar och ser fram emot våra lördagar med Familjelördag. Det är en del av vår planering på veckans aktiviteter. Dom lekar med barn som är yngre och äldre. Vi har fått ut mycket genom att vara delaktiga på träffarna. Vi var nya i området och genom träffarna fick vi vänner. Barnen fick nya vänner att leka med och jag fick lära känna andra föräldrar. Personalen och volontärerna var jättetrevliga och engagerade. Dom pratar med alla och välkomnar alla med öppna armar.”

”Jag skulle rekommendera familjelördagarna till alla.”

Under våren såg Svenska med baby och Rinkeby folkets hus att behovet av kostnadsfria aktiviteter blivit större under pandemin och sökte därför bidrag från Socialstyrelsen för att kunna hålla fler Familjelördagar i Rinkeby och på så sätt kunna ge stöd till familjer genom återkommande meningsfulla aktiviteter.

”Jag skulle rekommendera familjelördagarna till alla. Barnen får leka, föräldrarna får socialisera sig och fika. Personalen är ursköna, det är utomhus och du kan hålla social distans och det är gratis. Det är win-win för hela familjen.” 

Efter träffen den 14 november skärptes riktlinjerna ytterligare med anledning av den ökade spridningen av covid-19 i Stockholm. Svenska med baby anpassar sina aktiviteter efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har ställt in terminens sista två Familjelördagar utomhus, men ersatt dem med anpassade alternativ, i samarbete med Rinkeby folkets hus  

Pin It on Pinterest

Share This