Välkommen till Svenska med baby!

Svenska med baby är en del av ÖppnaDörrens samarbete med Åhléns!

Vi är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening som skapar möten med syftet att bryta segregationen och underlätta etableringen av utlandsfödda och nyanlända småbarnsfamiljer. Genom öppna föräldragrupper och roliga aktiviteter för småbarnsfamiljer med olika bakgrund ger vi plats för lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd för sysselsättning efter föräldraledigheten.

Ta ett möte genom våra aktiviteter:

ÖPPNA FÖRÄLDRAGRUPPER

Kärnan i Svenska med babys verksamhet är våra öppna föräldragrupper som riktar sig till föräldrar och barn (cirka 0-2 år) med olika bakgrund. Vi träffas cirka 1,5 timme, samtalar, byter erfarenheter, sjunger, fikar och tränar svenska (för den som vill).  Läs mer här.

FAMILJELÖRDAGAR

Våra populära Familjelördagar riktar sig till hela familjen. Ett perfekt tillfälle att träffa andra familjer från hela Stockholmsområdet! Det är gratis och du behöver inte anmäla dig i förväg. Läs mer här.

Pappagrupper

Våra pappagrupper är för småbarnspappor i Stockholmsområdet. Pappagrupperna riktar sig till nyanlända, utlandsfödda och etablerade småbarnspappor. På träffarna kan du träffa andra pappor, träna på svenska, fika och leka med barnen. Mer info om träffarna, tid och plats hittar du här.

FÖRÄLDRAMATCHNINGEN

Vi matchar utrikesfödda småbarnsföräldrar med småbarnsföräldrar som är etablerade på arbetsmarknaden – för att snacka jobb, arbetsmarknad och familjeliv. Just nu matchar vi föräldrar som bor i Stockholmsområdet med fokus på Sollentuna. Läs mer och anmäl dig till matchningen här.

Digitala träffar för småbarnsföräldrar

Svenska med babys digitala träffar med kunskapshöjande webbinarium är en aktivitet som riktar sig till föräldralediga och småbarnsföräldrar, som är nya eller etablerade i Sverige, med olika bakgrund och från olika platser i Sverige. Huvudtemat för de digitala träffarna är “föräldrastöd”, där inbjudna gäster berättar om ett ämne och sedan finns tid för frågestund och diskussion. Läs mer och anmäl dig här!

AKTIVITETER MED BABY

Vår gemensamma aktivitet ”Aktivitet med baby” arrangeras några gånger varje termin och riktar sig till alla våra gruppdeltagare. Det kan handla om allt från utflykter, studiebesök, teaterbesök till spännande områdesvandringar. Vid dessa event sker en särskild inbjudan, ofta via vår Facebook.

Alla våra aktiviteter är gratis, varmt välkomna!

Presentkort hos Åhléns!

Glöm inte bort att registrera ditt möte för en chans till att få ett presentkort från Åhléns. Ta en bild på dig och din bebis när du är på en av våra träffar och skicka in bilden till kampanj@oppnadorren.se

*Kampanjen pågår till 7 november. Åhléns ger de 100 första personerna som genomför ett möte ett presentkort, värde 100kr.

När du mejlar in ditt foto och dina personuppgifter till kampanj@oppnadorren.se godkänner du att ÖppnaDörren och Åhléns samlar in och lagrar dina personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (GDPR). ÖppnaDörren och Åhléns kommer inte att sprida dina uppgifter till tredje part utan ditt samtycke.

Pin It on Pinterest