Svenska med baby söker administratör/ekonomiassistent inom ESF-projektet Care – Till arbete med familj

Omfattning: Visstidsanställning, heltid.

Start: omgående/så snart som möjligt, t o m 30 september 2023. 

Svenska med baby är en ideell, nationell förening som startades för 10 år sedan. Svenska med baby vill att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Vi skapar öppna mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund för lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Svenska med baby har idag verksamhet på omkring 20 orter runt om i Sverige.

Sedan förra våren har Svenska med baby tillsammans med våra samarbetspartners erbjudit ett stort antal träffar och aktiviteter för barn och vuxna som flytt Ukraina. Under 2022 genomförde vi även en intervjustudie med ukrainska flyktingar i samarbete med UNHCR, FNs flyktingorganisation. Vi har nu en god kontakt och kunskap om situationen för barn och vuxna som flytt till Sverige från Ukraina. En av de stora utmaningarna för barnfamiljer på flykt från Ukraina är att klara sig ekonomiskt i Sverige. Föräldrar från Ukraina vill hitta arbete i Sverige, lära sig svenska och komma in i samhället. 

Genom stöd från svenska ESF-rådet startar Svenska med baby nu projektet Care-till arbete med familj där vi erbjuder föräldrar med minderåriga barn som flytt från Ukraina arbetsfrämjande och hälsofrämjande insatser. Verksamhet kommer erbjudas runt om i Stockholmsregionen. Läs mer om vår verksamhet med ukrainska barn och vuxna här Träffar för barn och vuxna som flytt Ukraina

Om rollen

Som administratör/ekonomiassistent kommer du att arbeta med projektet ekonomi och administration med stöd av vår ekonom Alma. Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans. 

Arbetsuppgifter inom ekonomi och administration

 • Ansvar för kvittounderlag och utbetalningar av ersättningar. 
 • Redovisa personalens nedlagda tid i projektet.
 • Redovisa och intyga deltagarens tid i projektet.
 • Hantera bokföringen i Fortnox. 
 • Bistå med fakturering, underlag och uppföljning.
 • Bistå med ekonomisk uppföljning och rapportering. 
 • Ansvar för digital och fysisk arkivering. 
 • Beställa material och andra inköp.
 • Andra arbetsuppgifter inom ekonomi- och administration. 

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk utbildning (ekonom eller motsvarande) samt med relevant arbetslivserfarenhet.
  • Goda kunskaper i Excel, samt hanterar övriga Office-paketet väl
  • Grundläggande svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter 

Meriterande

 • Kunskap i engelska och andra relevanta språk. 
 • Kunskaper i Fortnox

Din profil

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet och inkluderande samhälle. Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team såväl som att du har mycket god förmåga att planera och lägga upp ditt eget arbete och arbeta självständigt mot deadlines. Du gillar siffror, är noggrann, strukturerad och lösningsfokuserad och du trivs i en roll i ett team med stundtals högt tempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplats och villkor

Svenska med baby är en nationell förening med kontor i Bagarmossen, Stockholm. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen, med viss möjlighet att kombinera med distansarbete.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med start så snart som möjligt och anställning t o m 30 september 2023. Vi har kollektivavtal och tillämpar målstyrd arbetstid. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och på ett år har du rätt till 30 dagars semester.  

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 15 mars.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Alma Ferizovic, ekonom, på Alma@svenskamedbaby.se, 073 906 06 58; eller Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby på emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92.

Pin It on Pinterest