Svenska med baby söker en kommunikatör, visstidsanställning på heltid

Start: omgående/så snart som möjligt, t o m 30 september 2023. 

Svenska med baby är en ideell, nationell förening som startades för 10 år sedan. Svenska med baby vill att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Vi skapar öppna mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund för lek, utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Svenska med baby har idag verksamhet på omkring 20 orter runt om i Sverige.

Sedan förra våren har Svenska med baby tillsammans med våra samarbetspartners erbjudit ett stort antal träffar och aktiviteter för barn och vuxna som flytt Ukraina. Under 2022 genomförde vi också en intervjustudie med ukrainska flyktingar i samarbete med UNHCR, FNs flyktingorganisation. Vi har nu en god kontakt och kunskap om situationen för barn och vuxna som flytt till Sverige från Ukraina. En av de stora utmaningarna för barnfamiljer på flykt från Ukraina är att klara sig ekonomiskt i Sverige. Föräldrar från Ukraina vill hitta arbete i Sverige, lära sig svenska och komma in i samhället. 

Genom stöd från svenska ESF-rådet startar Svenska med baby nu projektet Care-till arbete med familj där vi erbjuder föräldrar med minderåriga barn som flytt från Ukraina arbetsfrämjande och hälsofrämjande insatser. Verksamhet kommer erbjudas runt om i Stockholmsregionen. Läs mer om vår verksamhet med ukrainska barn och vuxna Träffar för barn och vuxna som flytt Ukraina

Om rollen

Vi letar efter dig som är en vass skribent och kommunikatör och som tillsammans med vår fastanställda kommunikatör Alberto ska arbeta halvtid inom vårt nya ESF-projekt och halvtid inom vår övriga verksamhet. 

Du kommer att ha del i den övergripande strategiska kommunikationen och samtidigt arbeta operativt. Det operativa arbetet innefattar bla att planera och skapa det redaktionella innehållet till hemsida och sociala medier. Du är trygg med att skriva både långa och korta texter med målgruppsanpassat innehåll. 

Ett av målen med vårt kommunikationsarbete är nå och bjuda in vår målgrupp till vår verksamhet. Tillsammans med vårt mångspråkiga team översätter vi och når målgruppen på ukrainska och andra språk och på olika plattformar som Facebook, Instagram, Linkedin och Telegram.

Vi vill även att du omvärldsbevakar och skriver om vår verksamhet och föreningens syfte tillsammans med våra sakfrågor såsom social inkludering, social hållbarhet, jämställt föräldraskap, ideellt engagemang, vikten av etableringsfrämjande insatser och tidiga insatser för små barn och deras vuxna. Det är viktigt att du har ett stort intresse inom dessa frågor och tar del av debatter och artiklar som rör våra frågor.

I rollen ingår också att skriva debattartiklar, pressmeddelanden och andra texter, samt att arbeta med det uppsökande pressarbetet i syfte att få synlighet i våra frågor och Svenska med babys verksamhet.

En annan viktig uppgift för denna tjänst är att intervjua deltagare och gruppledare för att lyfta målgruppens röster och erfarenheter.

Du kommer att jobba nära vår andra kommunikatör, Alberto, samt nära andra i teamet. Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans.

Profil

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet, inkluderande och jämställt samhälle. Du fungerar mycket bra att arbeta i team såväl som att du har stark egen initiativförmåga och god vana att arbeta självständigt mot deadlines. Du tycker om att arbeta både operativt och strategiskt

  • Du har en relevant akademisk utbildning, såsom journalist eller kommunikatör, samt tidigare relevant arbetslivserfarenhet.
  • Du är mycket duktig på att skriva och uttrycka dig på svenska, samt kan engelska väl. Kunskap i andra språk är meriterande.
  • Goda kunskaper i Office-paketet, meriterande är också att kunna Indesign, CMS verktyg såsom WordPress, och att du har erfarenhet från arbete med sociala medier inklusive sponsrad annonsering.
  • Tidigare erfarenhet från arbete eller engagemang inom civilsamhället är meriterande. 

Du tycker om att skriva, du är kreativ, lösningsfokuserad, strukturerad och flexibel, och du trivs på en arbetsplats med stundtals högt tempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplats och villkor

Svenska med baby är en nationell förening med kontor i Bagarmossen, Stockholm. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen, med möjlighet att kombinera med visst distansarbete.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med start så snart som möjligt och anställning t o m 30 september 2023, med möjlighet till förlängning. Vi har kollektivavtal med Fremia och Akademikerförbundet SSR och tillämpar målstyrd arbetstid. Arbetet är på dagtid men tjänsten kan även innefatta visst arbete på kvällar eller helger. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och på ett år har du rätt till 30 dagars semester.  

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 15 mars.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby på emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92 eller Alberto Windarp, kommunikatör hos Svenska med baby Alberto@svenskamedbaby.se, 070-979 90 91.

Pin It on Pinterest