Svenska med baby söker ukrainsktalande samordnare inom ESF-projektet Care – Till arbete med familj

Omfattning: Visstidsanställning, heltid.

Start: omgående/så snart som möjligt, t o m 30 september 2023. 

Svenska med baby är en ideell, nationell förening som startades för 10 år sedan. Svenska med baby vill att alla barn ska växa upp i en omgivning formad av trygghet och omtanke, där föräldrar och familjer är inkluderade i ett öppet och jämlikt samhälle. Vi skapar öppna mötesplatser och aktiviteter för små barn och deras vuxna med olika bakgrund för lek och utbyte av erfarenheter, språkträning och stöd till sysselsättning efter föräldraledigheten. Svenska med baby har idag verksamhet på omkring 20 orter runt om i Sverige.

Sedan förra våren har Svenska med baby tillsammans med våra samarbetspartners erbjudit ett stort antal träffar och aktiviteter för barn och vuxna som flytt Ukraina. Under 2022 genomförde vi även en intervjustudie med ukrainska flyktingar i samarbete med UNHCR, FNs flyktingorganisation. Vi har nu en god kontakt och kunskap om situationen för barn och vuxna som flytt till Sverige från Ukraina. En av de stora utmaningarna för barnfamiljer på flykt från Ukraina är att klara sig ekonomiskt i Sverige. Föräldrar från Ukraina vill hitta arbete i Sverige, lära sig svenska och komma in i samhället. 

Genom stöd från svenska ESF-rådet startar Svenska med baby nu projektet Care-till arbete med familj där vi erbjuder föräldrar med minderåriga barn som flytt från Ukraina arbetsfrämjande och hälsofrämjande insatser. Verksamhet kommer erbjudas runt om i Stockholmsregionen. Läs mer om vår verksamhet med ukrainska barn och vuxna Träffar för barn och vuxna som flytt Ukraina

Om rollen

Vi letar nu efter dig som ska bli vår nya samordnare och som tillsammans med vår ukrainsktalande samordnare Olga ska arbeta med att planera, genomföra, följa och utvärdera våra aktiviteter. Tillsammans med Olga och de andra i projektteamet kommer du att skapa och genomföra aktiviteter som möjliggör att våra deltagare hittar arbete i Sverige och stärker deras välmående. En viktig del av tjänsten är fysiskt och digitalt uppsökande arbete för att nå ut och bjuda in målgruppen till träffarna. Du kommer ha nära kontakt med deltagarna för att följa upp resultaten från insatserna och utifrån deltagarnas input anpassa och utveckla verksamheten. Du håller också kontakten med våra lokala medarrangörer och andra samarbetspartners/externa gäster. 

Du kommer att jobba nära andra i projektteamet och tillsammans med hela teamet. Teamet har en tydlig ansvarsfördelning, men vi arbetar nära och prestigelöst tillsammans. 

Profil

Du har en vilja att göra skillnad och delar Svenska med babys vision om ett öppet, inkluderande och jämställt samhälle. Du har god social och kommunikativ förmåga, kan arbeta i team såväl som att du har god egen initiativförmåga och självledarskap. Du är ansvarstagande, lösningsfokuserad, strukturerad och flexibel, och du trivs på en arbetsplats med stundtals högt tempo. Vi ser gärna att du har vana att leda grupper och att du tycker om att utveckla ny verksamhet i samarbete med andra. Vi vill att du har datavana och hanterar Office-paketet väl samt har erfarenhet från arbete med sociala medier. 

Tjänsten kräver att du är ukrainsktalande och vi vill gärna att du har åtminstone grundläggande svenska i tal och skrift. Vi vill att du har eftergymnasial utbildning, samt relevant arbetslivserfarenhet ex från socialt eller pedagogiskt arbete eller arbete inom civilsamhället. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplats och villkor

Svenska med baby är en nationell förening med kontor i Bagarmossen, Stockholm. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Bagarmossen, med god möjlighet att kombinera med distansarbete.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med start så snart som möjligt och anställning t o m 30 september 2023. Vi har kollektivavtal och tillämpar målstyrd arbetstid. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka och på ett år har du rätt till 30 dagars semester.  

Tjänsten innebär resor till våra verksamheter runt om i Stockholmsområdet. Arbetet är på dagtid men tjänsten innefattar även visst arbete på kvällar och helger då vi har verksamhet. 

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskamedbaby.se. Vi behandlar lämnade uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 15 mars.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Liza Eriksson, samordnare på Svenska med baby på Liza@svenskamedbaby.se, 073 985 77 70; eller Emelia Frennmark, verksamhetschef för Svenska med baby på emelia@svenskamedbaby.se, 070-979 90 92.

Pin It on Pinterest